02:39 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1511)
0 01
Βρείτε μας

Eπίσημο αίτημα προς τον ΕΜΑ για την έγκριση του εμβολίου της κατά της πανδημίας του κορονοϊού, κατέθεσε η Johnson & Johnson.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) γνωστοποίησε πως έλαβε αίτημα από την εταιρεία Johnson & Johnson για έγκριση του εμβολίου της κατά της COVID-19.

Η απόφαση σχετικά με την αίτηση αναμένεται να εκδοθεί στα μέσα Μαρτίου, πρόσθεσε στη συνέχεια ο EMA.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής, η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή έχει δώσει το «πράσινο φως» σε τρία εμβόλια: των Pfizer/BioNTech, της Moderna και της AstraZeneca.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε: «Χαιρετίζω τα νέα για την αίτηση της Johnson & Johnson στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για το εμβόλιο για την COVID19. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι έτοιμη να χορηγήσει άδεια μόλις ο EMA εκδώσει θετική επιστημονική γνωμοδότηση. Περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια βρίσκονται καθ’ οδόν».

H εταιρεία ανέφερε στα τέλη Ιανουαρίου ότι το εμβόλιο μίας δόσης ήταν 72% αποτελεσματικό στις ΗΠΑ και 66% συνολικά στην πρόληψη μέτριας έως σοβαρής νόσου COVID-19, 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Για την πρόληψη σοβαρών περιπτώσεων, η αποτελεσματικότητα ήταν 85%, 28 ημέρες μετά τη χορήγησή του και επέδειξε πλήρη προστασία από τη νοσηλεία και τον θάνατο από τον ιό SARS-CoV-2.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1511)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, εμβόλιο, εμβόλια, Johnson & Johnson
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK