21:11 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1516)
0 05
Βρείτε μας

Την άποψή της πως το RDIF υπέβαλε έγγραφα για «επιστημονικές συμβουλές» όχι αίτηση καταχώρισης στον ΕΜΑ, εξέφρασε η Στέλλα Κυριακίδου.

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σημερινή της δήλωση αναφέρθηκε στο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το Sputnik V.

 Σύμφωνα με την ίδια, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) υπέβαλλε έγγραφα για «επιστημονικές συμβουλές» στο ευρωπαϊκό μπλοκ και όχι αίτηση για «υπό όρους άδεια κυκλοφορίας».

«Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V δεν έχει υποβάλει αίτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για άδεια κυκλοφορίας υπό όρους. Έστειλαν έγγραφα για επιστημονικές συμβουλές αλλά όχι για άδεια κυκλοφορίας υπό όρους» διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου η Ευρωπαία επίτροπος.

Στις 10 Ιανουαρίου ο ΕΜΑ τόνισε πως δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής κάποια αίτηση για εξέταση και έγκριση του ρωσικού εμβολίου.

«Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα αίτηση για εξέταση ή άδεια κυκλοφορίας για το εμβόλιο που έχει αναπτύξει το Γκαμαλέγια [το Sputnik V]» επεσήμανε στη σχετική ανακοίνωση.

Πάντως, την ίδια ημέρα, στον επίσημο λογαριασμό του ρωσικού εμβολίου στo Twitter, αναρτήθηκε το αποδεικτικό της αίτησης με αριθμό 1379253 η οποία έγινε στις 29 Ιανουαρίου.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1516)
Tags:
Στέλλα Κυριακίδου, Κομισιόν, Ρωσία, εμβόλιο, εμβόλια, Sputnik V, ΕΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK