16:13 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Σκοπός της πρωτοποριακής και τολμηρής έρευνας των Βρετανών, είναι, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη αποτελεσματικότερων εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Το «πράσινο φως» για μια έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας εθελοντές θα εκτεθούν στον κορονοϊό, πήραν επιστήμονες στη Βρετανία.

Η πρωτοφανής μελέτη αναμένεται μάλιστα να ξεκινήσει μέσα σε έναν μήνα, ενώ σε αυτήν θα πάρουν μέρος 90 άτομα, ηλικίας από 18 έως 30 ετών, τα οποία θα εκτεθούν σε ελεγχόμενο περιβάλλον, μολυσμένο με τον θανατηφόρο ιό.

Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί η μικρότερη δυνατή ποσότητα ιικού φορτίου που χρειάζεται, προκειμένου να μολυνθεί ένας άνθρωπος.

«Ενώ υπάρχει πρόοδος στην ανάπτυξη των εμβολίων, πρέπει να βρούμε να καλύτερα και πιο αποτελεσματικά εμβόλια για χρήση, μακροπρόθεσμα» τόνισε ο Κουάζι Κβάρτενγκ, γραμματέας του «Department for Business, Energy and Industrial Strategy» της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των ειδικών, η μελέτη αυτή θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα πώς ο κορονοϊός επιδρά στον ανθρώπινο οργανισμό, προκειμένου να αναπτυχθούν ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά εμβόλια.

Σημειώνεται ότι η Βρετανία είναι ανάμεσα στις χώρες που έχουν «χτυπηθεί» περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού, με περισσότερους από 118.000 θανάτους, αλλά και η πρώτη χώρα της Δύσης που ξεκίνησε τον μαζικό εμβολιασμό των πολιτών.

Ήδη μάλιστα 15 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι ακόμη 17 εκατομμύρια να έχουν σηκώσει μανίκια μέχρι το τέλος Απριλίου, συμπεριλαμβανομένων όλων όσοι είναι πάνω από 50 ετών.

Η έρευνα, η οποία θα διεξαχθεί σε ασφαλείς, ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις που θα «εγκλωβίσουν» την COVID-19, σε συνεργασία με το νοσοκομείο του Λονδίνου «Royal Free», αναμένεται να κοστίσει 38.6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα χρηματοδοτηθεί από το κράτος.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως μόλις ολοκληρωθεί η αρχική φάση της μελέτης, μικρός αριθμός των εθελοντών θα εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και στη συνέχεια θα εκτεθεί σε αυτόν, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιο εμβόλιο είναι πιο αποτελεσματικό.

«Σκοπός μας είναι να βρούμε ποια εμβόλια και ποιες θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικά κατά του κορονοϊού, ωστόσο χρειαζόμαστε εθελοντές να υποστηρίξουν τη δουλειά μας», ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας Chris Chiu, από το «Imperial College» του Λονδίνου.

Κατά τη διάρκεια της τολμηρής έρευνας, γιατροί και επιστήμονες θα βρίσκονται σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εθελοντών, των οποίων τα συμπτώματα θα βρίσκονται υπό στενή και συνεχή παρακολούθηση.

Tags:
COVID-19, επιστημονική μελέτη, κορονοϊός, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK