06:18 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ενδοοικογενειακή κόντρα ξέσπασε σε -άλλοτε- γερμανικό βασιλικό οίκο επειδή ένας πρίγκιπας πούλησε κάστρο στην κυβέρνηση για ένα μόλις ευρώ και έτσι τον μήνυσε ο πατέρας του.

«Αγνώμων» γιος ενός Γερμανού πρίγκιπα δέχθηκε μήνυση από τον πατέρα του επειδή πούλησε το κάστρο της οικογένειας στην κυβέρνηση με μόλις ένα ευρώ

Σε δικαστικά έγγραφα που εκδόθηκαν αυτή την εβδομάδα, ο 66χρονος πρίγκιπας Ερνστ Άουγκουστ ο Πρεσβύτερος, επικεφαλής του Οίκου του Αννόβερου, ισχυρίστηκε ότι ο γιος του, ο οποίος κληρονόμησε την περιουσία, «πίσω από την πλάτη του» πούλησε το κάστρο στο κράτος.

Το κάστρο του Μάριενμπουργκ και το γειτονικό κτήμα του Κάλενμπουργκ μεταφέρθηκαν στον γιο του 66χρονου πρίγκιπα, στα μέσα της δεκαετίας του 2000 αλλά, το 2018, ο 37χρονος δούκας του Μπράουνσβαϊγκ, πρίγκιπας Ερνστ ο Νεότερος, ανακοίνωσε πως το πρώτο ακίνητο θα επωλείτο στην κυβέρνηση σε μια μικρή τιμή.

Ακόμα, ο πρίγκιπας Ερνστ ο Πρεσβύτερος προσπαθεί να πάρει πίσω τα ακίνητα και κατηγόρησε τον γιο του ότι «παραβίασε σοβαρά τα νομικά δικαιώματα και τα συμφέροντα».

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των «Times», ο ίδιος ισχυρίστηκε, επίσης, ότι ο νεότερος πρίγκιπας πήρε παράνομα ορισμένα από τα αντικείμενα της οικογένειας από μια βιβλιοθήκη και ένα μουσείο, όπως πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και αντίκες.

Ο πρίγκιπας Eρνστ o Νεότερος, εντούτοις, υποστηρίζει ότι έχει αποκοπεί οικονομικά από την οικογένειά του και τώρα ζει σε ένα «καταφύγιο στο δάσος», στην Αυστρία, χωρίς βοήθεια παρά το γεγονός ότι υποφέρει από κάποια ασθένεια και ισχυρίζεται ότι οι κατηγορίες του πατέρα του έχουν μηδενική βάση στην πραγματικότητα και είναι πεπεισμένος ότι θα απορριφθούν νομικά. 

Από την πλευρά του, το γερμανικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της συνεισφοράς περίπου 13,8 εκατομμυρίων ευρώ σε έργα ανακαίνισης, ενώ περίπου 100 έργα ζωγραφικής και άλλα ιστορικά αντικείμενα από το κάστρο έχουν δοθεί στο κρατικό μουσείο του Ανόβερου, με συνολική αξία σχεδόν 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ επιπλέον θησαυροί αξίας 5,7 εκατομμυρίων ευρώ έχουν δοθεί σε ένα ίδρυμα τέχνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οίκος του Ανόβερου ήλεγχε μεγάλο μέρος της νότιας Γερμανίας και της βόρειας Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένων της Τοσκάνης, της Βαυαρίας και της Σαξονίας.

Αργότερα, Οίκος του Ανόβερου κυβέρνησε τη Βρετανία και την Ιρλανδία μετά τον Γεώργιο Α', αφότου έγινε βασιλιάς το 1714, και βασίλεψε έως ότου η βασίλισσα Βικτώρια ανέβηκε στον θρόνο το 1837 και έληξε η ένωση με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Tags:
μήνυση, πώληση, κάστρο, βασιλιάς, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK