12:22 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Εδώ και πέντε ημέρες βγαίνουν στους δρόμους κάτοικοι της Ισπανίας, υπέρ του ράπερ Πάμπλο Χάσελ, καθώς η σύλληψή του εγείρει ζητήματα σχετικά με την ελευθερία έκφρασης.

Διάρκεια αρχίζουν να αποκτούν οι διαδηλώσεις υπέρ του ράπερ Πάμπλο Χασέλ σε ισπανικές πόλεις, που συνελήφθη για «προσβολή της μοναρχίας και του βασιλιά Γουάν Κάρλος» αλλά και για υποστήριξη σε «τρομοκρατικές οργανώσεις».

Γρήγορα τα επεισόδια έλαβαν έκταση και σήμερα στην Βαρκελώνη, όπου οι αλληλέγγυοι έβαλαν φωτιά σε κάδους για να τους κάνουν οδοφράγματα, ενώ έριχναν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις.

Διαδήλωση υπέρ του Πάμπλο Χασέλ στην Ισπανία
© Sputnik / Dzordi Bojsareu
Διαδήλωση υπέρ του Πάμπλο Χασέλ στην Ισπανία
Ακόμη, το πιο βίαιο κομμάτι των συγκεντρωμένων έσπασε βιτρίνες και μπήκαν στο εσωτερικό από υποκαταστήματα τραπεζών, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμό.

Διαδήλωση υπέρ του Πάμπλο Χασέλ στην Ισπανία
© Sputnik / Dzordi Bojsareu
Διαδήλωση υπέρ του Πάμπλο Χασέλ στην Ισπανία
Ειδικότερα, στην Villafranca del Penedes, επαρχία της καταλανικής πρωτεύουσας, 40.000 περίπου διαδηλωτές έκαναν επεισόδια μπροστά από ένα αστυνομικό τμήμα και ενώ έριξαν μπογιές και πέτρες σε ένα περιπολικό.

Από την άλλη πλευρά, στη Τζιρόνα, ξέσπασαν συγκρούσεις, όταν η αστυνομία έκλεισε το δρόμο σε μια ομάδα διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να γίνει ρίψη μπουκαλιών και άλλων αντικειμένων κατά των αρχών.

Παράλληλα, στην Ταραγόνα, περίπου 200 διαδηλωτές έκαναν πορεία, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του ράπερ και μπλόκαραν τον δρόμο ρίχνοντας κάτω σκουπίδια από κάδους.

Tags:
τρομοκρατία, έκφραση, ελευθερία, Ισπανία, ράπερ, Πάμπλο Χασέλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK