03:03 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η επίτροπος Υγείας της Ε.Ε. Στέλλα Κυριακίδου δεν απέκλεισε σήμερα σε συνέντευξή της την πιθανότητα να υπάρξουν προβλήματα στις παραδόσεις εμβολίων.

Για τα προβλήματα στις παραδόσεις των εμβολίων και την στρατηγική της ΕΕ μίλησε η επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου στο ΣΚΑΪ. 

Κληθείσα να σχολιάσει τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις σημείωσε πως τα προβλήματα παρουσιάστηκαν μόνο με την AstraZeneca, επί της ουσίας καθώς η Pfizer, ; είχε προβλήματα παραγωγής που αντιμετώπισε και συνεχίζονται οι παραδόσεις και θα καλύψει πλήρως τις δόσεις.

«Η Astra τώρα παραδίδει όλες τις δόσεις. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσει κανείς ότι σίγουρα το να διαπραγματευόμαστε με 27 χώρες είναι λιγότερο ευέλικτες οι διαδικασίες, γιατί αν δεν είχαμε αυτή τη δυνατότητα, οι μεγάλες χώρες θα είχαν εξαφανίσει από την αγορά τα εμβόλια και οι μικρές και οι μεσαίες δεν θα είχαν πρόσβαση. Προβλήματα υπήρξαν, πιθανότατα να ξαναπαρουσιαστούν, γι' αυτό εργαζόμαστε νυχθημερόν για να τα αντιμετωπίσουμε», υπογράμμισε η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας.

Μιλώντας για τις δικλείδες ασφαλείας για τις επικείμενες παραδόσεις εμβολίων, τόνισε ότι είναι καθορισμένες στις συμφωνίες προαγοράς και παρακολουθείται το αν τηρούνται.

«Αλλά θεωρώ ότι είναι πιθανό να υπάρξουν προβλήματα, όπως αυτό που σας προανέφερα και γι' αυτό μιλάμε συνεχώς με τις εταιρίες για να βοηθήσουμε στην επίλυση. Έχουμε υπογράψει μια συμφωνία με την εταιρία Moderna και έχει υποβάλλει αίτηση και η Johnson and Johnson. Αν υπάρχει θετική επιστημονική αξιολόγηση, αναμένεται και αυτό το εμβόλιο να είναι διαθέσιμο για τους Ευρωπαίους πολίτες» συμπλήρωσε.
Tags:
προβλήματα, κορονοϊός, Στέλλα Κυριακίδου, εμβόλιο, εμβόλια, ΕΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK