17:34 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Εμβόλιο κορονοϊού (1516)
0 0 0
Βρείτε μας

Με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V για τη νόσο COVID-19 εμβολιάστηκαν ήδη οι πρώτοι άνθρωποι και στο Μαυροβούνιο, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (20/02).

Οι πρώτες δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για τη νόσο COVID-19 έχουν ήδη χορηγηθεί σε τρία άτομα στο Μαυροβούνιο, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (20/02). 

Χαρακτηριστικά, σε ανάρτησή του στο Twitter, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Μαυροβουνίου ανέφερε:

«Η ομάδα του Ινστιτούτου μας και το ιατρικό κέντρο στο Κότορ έκαναν την πρώτη δόση εμβολίου για τη νόοσ COVID19, στο Μαυροβούνιο, στον κ. Βλαντίμιρ Ζντέριτς, τρόφιμο του γηροκομείου "Γκραμπόβατς" στην πόλη Ρίσαν και, στη συνέχεια, στους γιατρούς του γηροκομείου, Δρ. Νικόλα Πόποβιτς και Δρ. Ντάμιρ Αντρόβιτς».

​Επισημαίνεται ότι η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς, έδωσε πάνω από 2.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στο γειτονικό Μαυροβούνιο.

Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Υγείας του Μαυροβουνίου είπε στο Sputnik, την Τρίτη (16/02), ότι συζητά την παράδοση του εμβολίου Sputnik V με τη ρωσική κυβέρνηση και το Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Γκαμαλέγια» της Μόσχας.

Το Μαυροβούνιο έχει ήδη εγκρίνει την εισαγωγή ρωσικών εμβολίων κατά της νόσου COVID-19.

Άλλωστε, το Sputnik V, το οποίο αναπτύχθηκε από το Κέντρο «Νικολάι Γκαμαλέγια» και καταχωρίστηκε από το ρωσικό Υπουργείο Υγείας στις 11 Αυγούστου 2020, ήταν το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο για τη νόσο COVID-19.

Το εμβόλιο αποτελείται από δύο δόσεις που γίνονται σε διάστημα 21 ημερών, με την πρώτη να βασίζεται στον ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 26 και τη δεύτερη στον ανασυνδυασμένο ανθρώπινο αδενοϊό τύπου 5.

Επισημαίνεται πως το Sputnik V είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και παρέχει πλήρη προστασία απέναντι σε σοβαρά περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τις κεντρικές διαπιστώσεις του περιοδικού «Lancet» στις 2 Φεβρουαρίου.

Συν τοις άλλοις, χρειάστηκαν μήνες έρευνας για τους Ρώσους ανοσολόγους και τους 19.866 εθελοντές προκειμένου να ολοκληρώσουν την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, η οποία επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 91,6%. 

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1516)
Tags:
Μαυροβούνιο, Σερβία, Ρωσία, Sputnik V, εμβολιασμός, COVID-19, εμβόλιο, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK