10:16 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 01
Βρείτε μας

Διαδηλώσεων συνέχεια στην Καταλονία αφού, το Σάββατο (20/02), άνθρωποι πλημμύρισαν τους δρόμους με αφορμή τη φυλάκιση του ράπερ, Πάμπλο Χασέλ, και σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια με τις τοπικές αστυνομικές Αρχές να πραγματοποιούν πάνω από 30 συλλήψεις.

Το κύμα διαδηλώσεων που έχει ξεσπάσει στην Καταλονία για τη φυλάκιση του ράπερ, Πάμπλο Χασέλ, συνεχίστηκε και το Σάββατο (20/02), με τις αστυνομικές Αρχές να πραγματοποιούν περισσότερες από 30 συλλήψεις.

Ειδικότερα, η καταλανική Αστυνομία, με ανάρτησή της στο Twitter, ενημέρωσε για το εξής:

«Συνολικά, 34 άτομα συνελήφθησαν για περιστατικά που σχετίζονται με δημόσια αναταραχή και πράξεις λεηλασίας το βράδυ του Σαββάτου: Ένα στη Λιέιδα, δύο στην Ταραγόνα και 31 στη Βαρκελώνη».

​Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα στο κέντρο της Βαρκελώνης το Σάββατο και τους έβαλαν φωτιά, όπως και σε σταθμευμένες μοτοσικλέτες, και πέταξαν πέτρες στην Αστυνομία. 

Ακόμα, καταστήματα λεηλατήθηκαν και ορισμένα αξιοσημείωτα κτίρια, συμπεριλαμβανομένης του συναυλιακού κέντρου και του χρηματιστηρίου, υπέστησαν ζημιές.

Στη Λιέιδα, οι διαδηλωτές πέταξαν, επίσης, πέτρες στην Αστυνομία, ενώ στην Ταραγόνα, μια ομάδα έσπασε τα παράθυρα του κτιρίου του τοπικού Δικαστηρίου, καθώς και μιας τράπεζας.

Σύμφωνα με το ιατρικό σύστημα έκτακτης ανάγκης του Υπουργείου Υγείας της Καταλονίας, πάνω από δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του Σαββάτου και δύο εξ αυτών νοσηλεύονται.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, το Σάββατο (20/02), σε περισσότερες από 20 ισπανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Μαδρίτης.

Επισημαίνεται πως, το 2018, ο Καταλανός ράπερ, Πάμπλο Χασέλ, καταδικάστηκε σε εννέα μήνες φυλάκισης για προσβολή της ισπανικής μοναρχίας τόσο σε σειρά αναρτήσεων του στο Twitter μεταξύ του 2014 και του 2016, καθώς και σε ένα από τα τραγούδια του στο YouTube.

Ο ράπερ έπρεπε να εμφανιστεί εθελοντικά στη φυλακή, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αλλά δεν το έκανε και έτσι συνελήφθη την Τρίτη (16/02).

Tags:
επεισόδια, Πάμπλο Χασέλ, ράπερ, διαδηλώσεις, διαδηλωτές, Καταλονία, Ισπανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK