12:57 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1565)
0 12
Βρείτε μας

Λιγότερα από τα μισά εμβόλια, για τα οποία έχει δεσμευτεί στην ΕΕ για το β' τρίμηνο του έτους, ενδέχεται να παραδώσει η AstraZeneca, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Νέο πρόβλημα φαίνεται να προκύπτει με τις παραδόσεις των εμβολίων για τον κορονοϊό, καθώς πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αναφέρουν ότι η AstraZeneca ενδέχεται να παραδώσει λιγότερα από τα μισά εμβόλια σε σχέση με ό,τι έχει δεσμευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο της ΕΕ, η AstraZeneca αναμένεται να παραδώσει λιγότερες από 90 εκατομμύρια δόσεις, το δεύτερο τρίμηνο του έτους, τη στιγμή που η φαρμακευτική εταιρεία έχει δεσμευτεί στην ΕΕ για την παράδοση 180 εκατομμυρίων δόσεων

Όπως ανέφερε ο συγκεκριμένος Ευρωπαίος αξιωματούχος, η εταιρεία έχει ενημερώσει σχετικά την ΕΕ

Το συμβόλαιο της AstraZeneca με την ΕΕ διέρρευσε την προηγούμενη εβδομάδα και έδειξε ότι η εταιρεία έχει δεσμευτεί για την παράδοση 180 εκατομμυρίων δόσεων στις χώρες της ΕΕ, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021. 

Εκπρόσωπος της AstraZeneca επεσήμανε: «Επειδή εργαζόμαστε εξαιρετικά σκληρά για να αυξήσουμε την παραγωγικότητα της εφοδιαστικής μας αλυσίδας στην ΕΕ [...] είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να φέρουμε τις παραδόσεις μας πιο κοντά στη συμφωνία προαγοράς».

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι δεν μπορεί να προβεί σε σχόλιο για τις συζητήσεις, καθώς είναι εμπιστευτικές. 

Ο αξιωματούχος της ΕΕ που μίλησε στο Reuters επεσήμανε ότι η AstraZeneca σχεδιάζει να παραδώσει περίπου 40 εκατομμύρια δόσεις στο πρώτο τρίμηνο, ήτοι και πάλι λιγότερες από τις μισές των 90 εκατομμυρίων δόσεων που υποτίθεται ότι θα παρέδιδε. 

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1565)
Tags:
Ευρώπη, ΕΕ, COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, εμβολιασμός, AstraZeneca, εμβόλια, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK