ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς τομείς, γεγονός που αναγκάζει το Βερολίνο να δρομολογήσει, ύστερα και από πιέσεις από πλευράς ΝΑΤΟ, μία αύξηση των αμυντικών δαπανών προς το 2% του ΑΕΠ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε την Πέμπτη ότι η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών στο 2% του Ακαθάριστου Εθνικού προϊόντος (ΑΕΠ) μέχρι το 2031 είναι φιλόδοξη αλλά ρεαλιστική.

«Είναι ένας φιλόδοξος αλλά και ρεαλιστικός στόχος που θέλουμε να φτάσουμε μέχρι το 2031», δήλωσε στη Λειψία της Γερμανίας, σε ομιλία της με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η Μέρκελ παραδέχτηκε ότι η Γερμανία δεν ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες αναφορικά με την οικονομική της συνεισφορά στην συμμαχία, αλλά διαβεβαίωσε πως στην διαβούλευση για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, επιδιώκει την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών. Ειδικότερα, η γερμανική κυβέρνηση στοχεύει στην επίτευξη του στόχου της αύξησης της δαπάνης για την άμυνα στο 1,5% έως το 2024.

Υπενθυμίζουμε πως το ΝΑΤΟ συνιστά στα κράτη μέλη της συμμαχίας να δαπανούν τουλάχιστον 2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος τους για την άμυνα, αλλά μόνο επτά χώρες – μεταξύ τους και η Ελλάδα - έχουν επιτύχει τον στόχο αυτό από τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της συμμαχίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μακρόν: Εγκεφαλικά νεκρό το ΝΑΤΟ

Διαφωνεί η Μέρκελ με το «νεκρό ΝΑΤΟ» του Μακρόν

Βουλευτές στη Γερμανία θέλουν την απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων

Tags:
ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, Ένοπλες Δυνάμεις, Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK