11:16 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, το Γραφείο Κυβερνητικής Ευθύνης υπέβαλε έκθεση σύμφωνα με την οποία ο στόλος των αεροσκαφών F-35 παρουσιάζει σοβαρή έλλειψη ανταλλακτικών καθώς και υποαπόδοση του συστήματος ALIS.

Και οι τρεις παραλλαγές του στόλου των F-35 δεν πληρούν τις καθορισμένες εκτιμήσεις σχετικά με την αξιοπιστία του αεροσκάφους, δήλωσε ο διευθυντής επιχειρησιακών δοκιμών και αξιολόγησης του υπουργείου Άμυνας, Ρόμπερτ Μπέλερ, σε κατάθεση στο Κογκρέσο, την Τετάρτη.

«Η επιχειρησιακή ετοιμότητα - διαθεσιμότητα του στόλου των F-35 παραμένει κάτω από τις προσδοκίες», δήλωσε ο Μπέλερ στην Υποεπιτροπή Ένοπλων Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών για την ετοιμότητα, την τακτική αεροπορία και τις δυνάμεις της ξηράς.

«Καμία παραλλαγή του F-35 δεν πληροί αυτές τις καθορισμένες μετρήσεις αξιοπιστίας».

Ο Μπέλερ εξήγησε ότι τα αεροσκάφη F-35 παρουσιάζουν ζημιές πιο συχνά και πως οι απαραίτητες επισκευές χρειάζονται περισσότερο χρόνο απ' όσο αναμενόταν.

Ωστόσο, ο Μπέλερ επεσήμανε ότι όλοι οι συμμετέχοντες στο διεθνές πρόγραμμα του F-35 υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σημειώνουν πρόοδο.

«Το υπουργείο Άμυνας συνεργάζεται στενά με τους εταίρους του για να αξιολογήσει την ικανότητα επιβίωσης και τη διαθεσιμότητα του F-35», δήλωσε ο Μπέλερ.

Το μαχητικό πέμπτης γενιάς έχει τρεις παραλλαγές: την έκδοση F-35A για συμβατική απογείωση και προσγείωση, την παραλλαγή σύντομης απογείωσης / κάθετης προσγείωσης F-35B και την παραλλαγή για επιχειρήσεις από κατάστρωμα αεροπλανοφόρου F-35C.

Tags:
Πολεμική Αεροπορία, ΗΠΑ, μαχητικό αεροσκάφος, μαχητικά αεροσκάφη, μαχητικό, F-35
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK