02:36 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το T-14 κέντρισε το ενδιαφέρον και έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο από τότε που αποκαλύφθηκε στην διάρκεια της παρέλασης για την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία στις 9 Μαΐου 2015.

Οι δυνάμεις τεθωρακισμένων του ρωσικού στρατού πρόκειται να πραγματοποιήσουν σύντομα ένα άλμα στο μέλλον, καθώς η πρώτη δοκιμαστική παρτίδα των T-14 Armata αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του αμυντικού ομίλου Rostec.

Η κατασκευή των γραμμών συναρμολόγησης για τη σειριακή παραγωγή του άρματος μάχης βρίσκεται τώρα στα τελικά της στάδια, ανακοίνωσε ο Σεργκέι Τσεμέζοφ στο περιθώριο του Dubai Airshow την Τρίτη, σύμφωνα με το RT.

Αυτή τη στιγμή το Armata αποτελεί το μοναδικό άρμα μάχης τρίτης γενιάς στον κόσμο, το οποίο λειτουργεί πλήρως με ψηφιακό εξοπλισμό και ξεπερνά τεχνολογικά προηγούμενες ρωσικές και διεθνείς σχεδιάσεις.

Το T-14 διαθέτει μη επανδρωμένο πυργίσκο, με το πλήρωμα τοποθετημένο σε θωρακισμένη κάψουλα μέσα στο σώμα του οχήματος για επιπλέον ασφάλεια - μια σχεδιαστική επιλογή που δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ πριν σε άρματα μάχης. Η θωράκισή του θεωρείται ότι είναι σε θέση να αντέξει πυρά από όλα τα γνωστά σύγχρονα πυροβόλα, αντιαρματικά βλήματα και άλλου τύπου πυρομαχικά.

Η πλατφόρμα Armata, στην οποία βασίζεται το T-14, επιτρέπει επίσης την παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και διαφόρων άλλων τύπων θωρακισμένων οχημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Δυνητικό ενδιαφέρον από πέντε χώρες για τα ρωσικά άρματα μάχης T-14

Τρία ρωσικά οπλικά συστήματα χωρίς αντίπαλο στο διεθνές στερέωμα

Tags:
Ρωσία, άρμα μάχης, Armata
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK