13:03 03 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 41
Βρείτε μας

Ενδεχόμενη υποκλοπή των συχνοτήτων των S-400, που λειτουργούν στη Συρία, από αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροπλάνα αποκαλύπτει Μέσο, επικαλούμενο έμπειρο πιλότο, τη στιγμή που η Ρωσία θα αναπτύξει S-500 το 2020.

Αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροπλάνα που πετούν κοντά στη συριακή επικράτεια φέρονται να υπέκλεψαν τις συχνότητες που χρησιμοποιούνται από τα ρωσικά συστήματα των S-400 και τα οποία έχουν αναπτυχθεί στη βάση Χμέιμιμ.

Σύμφωνα με το «Russian Free News», που επικαλείται τον Γιούρι Σίτνικ, μέλος μη κυβερνητικής οργάνωσης και έμπειρο πιλότο, ο αμερικανικός στρατός πρέπει ακόμα να αποκρυπτογραφήσει τα δεδομένα που έλαβε πριν τα χρησιμοποιήσει.

Ειδικότερα, ο Γιούρι Σίτνικ είπε:

«Τώρα πρέπει να αποκρυπτογραφήσουν τους κώδικες των S-400, οι οποίοι λειτουργούν [στη Συρία], γι' αυτό απωθούμε [τα αεροπλάνα τους] μακριά. Αυτή είναι μια κοινή πρακτική. Εκείνοι δοκιμάζουν την ικανότητά μας στο να τους απομακρύνουμε. Αναγνώριση εν δράσει».

Επίσης, κατά τον ίδιο, όταν οι ΗΠΑ σπάσουν τον κωδικό που χρησιμοποιείται από τα ρωσικά S-400s, θα είναι σε θέση να διαταράξουν τις λειτουργίες τους, να αποδιοργανώσουν τα ραντάρ τους ή ακόμα και να τους κάνει να «βλέπουν» αεροπλάνα που δεν υπάρχουν.

Δεν είναι, επίσης, σαφές εάν όλοι οι S-400 χρησιμοποιούν τις ίδιες συχνότητες.

Οι S-400 αναπτύχθηκαν στη Συρία το 2015 και έκτοτε φυλάσσουν τη βάση Χμέιμιμ από πολλές επιθέσεις, όπως αυτές με drones.

Βέβαια, την ίδια στιγμή, οι S-500 χρησιμοποιούν διαφορετικό είδος ραντάρ σε σύγκριση με τους S-400, βασισμένα στη χρήση συχνοτήτων Χ και ως εκ τούτου είναι πιθανό να έχουν άλλες.

Οι S-500 αναμένεται να αρχίσουν να αναπτύσσονται από τον ρωσικό στρατό το 2020.

Διαβάστε ακόμα:

Πούτιν: Η ρωσική θέση στην παγκόσμια αγορά εξοπλισμών ενδυναμώνεται

Tags:
Ρωσία, ΗΠΑ, Συρία, S-500, S-400
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK