ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη τέταρτης γενιάς J-15 καταγράφηκαν να απογειώνονται και να προσγειώνονται στο αεροπλανοφόρο Σαντόνγκ, το οποίο μπήκε στον εθνικό στρατό μόλις στις 17 Δεκεμβρίου και, μάλιστα, αμφότερα βασίζονται σε σοβιετικό οπλικό σχεδιασμό.

Το αεροπλανοφόρο Σαντόνγκ μπήκε στην υπηρεσία του κινεζικού στρατού μόλις στις 17 Δεκεμβρίου και βίντεο από το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV7, το δείχνει εν δράσει.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο φαίνονται τα κινεζικά μαχητικά τέταρτης γενιάς J-15 να απογειώνονται και να προσγειώνονται στο αεροπλανοφόρο Σαντόνγκ, καθώς αμφότερα βασίζονται σε σοβιετικό οπλικό σχεδιασμό.

Ειδικότερα, τα μαχητικά αεροσκάφη J-15 βασίζονται στο Su-33 και το αεροπλανοφόρο Σαντόνγκ σε ό,τι ονομάζεται Project 1143. Μάλιστα, σύμφωνα με αυτό, η Ρωσία έχει το πλοίο «Κουζνέτσοφ» το οποίο συμμετείχε στις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ρωσία.

Τόσο το πρωτότυπο Su-33 όσο και το σοβιετικό αεροπλανοφόρο Βαριάγκ αγοράστηκαν από την Κίνα, από την Ουκρανία, σύμφωνα με αναφορές των ρωσικών Μέσων.

Το Σαντόνγκ, του οποίου η κατασκευή άρχισε το 2013, είναι η πρώτη αποκλειστικά εγχώρια κατασκευή της Κίνας. Μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 36 μαχητικά, σύμφωνα με μια αναφορά του «Popular Mechanics».

Αυτός είναι το δεύτερο αεροπλανοφόρο της Κίνας, που συμπληρώνει το Λιαονίνγκ, έναν άλλο της κατηγορίας Κουζνέτσοφ.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτές είναι οι πέντε χώρες με το πιο ισχυρό Πολεμικό Ναυτικό

Tags:
μαχητικά αεροσκάφη, αεροπλανοφόρο, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK