05:34 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το νέο τανκ Streetfighter II δημοσιοποίησε, την Πέμπτη (23/01), μέσω βίντεο, ο βρετανικός στρατός και, μάλιστα, δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης του περιβάλλοντος -σε 360 μοίρες- μέσα από αυτό.

Ο βρετανικός στρατός δημοσιοποίησε, την Πέμπτη (23/01), ένα βίντεο στο οποίο επιδεικνύεται το άρμα μάχης Challenger 2 που είναι σχεδιασμένο για αστικές επιχειρήσεις.

Το εν λόγω τανκ ονομάζεται Streetfighter II και είναι παρόμοιο με τις παλιά τανκ που βρίσκονταν στο Βερολίνο κατά τις τελευταίες ημέρες του Ψυχρού Πολέμου, με βάση τα πρωτότυπα που παρουσίασε ο Βρετανικός Στρατός μόλις πριν από έναν χρόνο.

​Μέλος του Βασιλικού Συντάγματος Αρμάτων Μάχης, που δήλωσε το όνομα Καπετάνιος Κουάντ, ανέφερε σχετικά σε βίντεο παρουσίασης:

«Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του Streetfighter είναι να εντοπίσει τις διαφορές δυνατοτήτων μεταξύ ημών και των δυνητικών εχθρών και, στη συνέχεια, να συστήσει τεχνικές λύσεις για εκείνους τους τομείς».

Το νέο όχημα περιλαμβάνει ένα σύστημα IronVision που κατασκευάστηκε από το Ισραήλ και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2018 από την εταιρεία Elbit, το οποίο δίνει στο πλήρωμα του τανκ τη δυνατότητα να βλέπει προς όλες τις κατευθύνσεις, ακόμη και όταν βρίσκεται μέσα στο σώμα με τις καταπακτές εντελώς κλειστές.

Το IronVision αποτελείται από μια κάμερα στην κορυφή του οχήματος, η οποία εξαλείφει όλα τα τυφλά σημεία και προσφέρει μια συνολική επίγνωση της κατάστασης -ακόμα και σε 360 μοίρες- στο πλήρωμα του τανκ μέσω μιας εξειδικευμένης οθόνης τοποθετημένης σε κράνος.

Η αρχική ιδέα για το Streetfighter περιλάμβανε μια κάμερα 360 μοιρών πάνω από έναν ιστό που προεξέχει από τον πυργίσκο, αλλά αυτό επέτρεπε μόνο σταθερά οπτικά πεδία και όχι τη φυσική ελευθερία παρατήρησης του περιβάλλοντος.

Διαβάστε ακόμα:

Εντυπωσιακό βίντεο από τη δράση του τηλεκατευθυνόμενου τανκ 2S38 του ρωσικού στρατού

Tags:
τανκ, στρατός, Ηνωμένο Βασίλειο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK