05:13 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έως το τέλος του 2020 αναμένεται να είναι ολοκληρωμένο το υπερηχητικό αεροσκάφος της NASA, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας Lockheed Martin η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του.

Ένας εκπρόσωπος της Lockheed Martin δήλωσε, την Παρασκευή (07/02), ότι το πειραματικό υπερηχητικό αεροσκάφος X-Plane αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους.

Η NASA στοχεύει να αναπτύξει ένα εξαιρετικά ήσυχο αεροσκάφος που να μπορεί να ταξιδέψει γρηγορότερα ακόμα από την ταχύτητα του ήχου σε όλη τη Γη.

Η εταιρεία, που έχει αναλάβει την ανάπτυξη του αεροσκάφους, τόνισε:

«Κινούνται πολύ γρήγορα στο εργοστάσιο όσον αφορά την κατασκευή και την παραγωγή. Μετά τη σύνδεση του αεροσκάφους και την τελική συναρμολόγησή του, θα το υποβάλουμε σε δοκιμές και θα πάρουμε μερικά άλλα εγκατεστημένα τμήματα, θα κάνουμε μερικές δοκιμές και στα συστήματα και στη συνέχεια θα το κυκλοφορήσουμε».

Ο εκπρόσωπος της Lockheed Martin συμπλήρωσε:

«Είμαστε πολύ σίγουροι. Όλα τα είδη μοντελοποίησης προσομοιώσεων και προβλέψεων ευθυγραμμίζονται και έτσι πιστεύουμε ότι -με βάση αυτά τα μοντέλα και τις προσομοιώσεις που έχουμε τρέξει- θα επιτύχει αυτόν τον χαμηλό θόρυβο μόλις φτάσει σε υπερηχητικές ταχύτητες».

Η πρώτη φάση του πρότζεκτ αφορά στην κατασκευή του αεροσκάφους και η δεύτερη στις δοκιμές, στις πιστοποιήσεις και στην ηχητική επαλήθευση.

Η NASA, σε σχετική ανακοίνωσή της, υποστήριξε ότι στην τρίτη φάση θα γίνει δοκιμασία στην κοινότητα, η οποία θα παρακολουθεί την ανθρώπινη αντίδραση σε χαμηλούς ήχους, που προκαλούνται από το σκάφος που πετάει πάνω από το κεφάλι.

Διαβάστε ακόμα:

Βίντεο από την πρώτη πτήση του αναβαθμισμένου υπερηχητικού βομβαρδιστικού Tu-160M

Tags:
αεροσκάφος, NASA
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK