11:05 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το ισραηλινό αίτημα για αγορά οκτώ αεροσκαφών KC-46 έναντι 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενέκρινε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε το ισραηλινό αίτημα για αγορά οκτώ αεροσκαφών KC-46 έναντι του ποσού των 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανέφερε ο Οργανισμός Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια. 

Ειδικότερα, σε σχετικό δελτίο Τύπου, που εκδόθηκε την Τρίτη (03/03, τοπική ώρα), υποστηρίζεται το εξής:

«Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει ζητήσει να αγοράσει μέχρι οκτώ αεροσκάφη KC-46, έως 17 στροβιλοκινητήρες PW4062 (16 εγκατεστημένα, 1 ανταλλακτικά) και μέχρι δεκαοκτώ δέκτες GPS (16 εγκατεστημένους, 2 ανταλλακτικούς)».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Είναι ζωτικής σημασίας για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ να βοηθήσουν το Ισραήλ να αναπτύξει και να διατηρήσει μια ισχυρή και έτοιμη ικανότητα αυτοάμυνας».

Η εν λόγω ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Η προτεινόμενη πώληση υποστηρίζει περαιτέρω την εξωτερική πολιτική και την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, επιτρέποντας στο Ισραήλ να παρέχει πλεονασματική ικανότητα στα αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ενδεχομένως απελευθερώνοντάς τες για άλλη χρήση κατά τη διάρκεια πολέμων».
Tags:
ΗΠΑ, Ισραήλ, αεροσκάφη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK