04:01 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Πληρώματα μιας μικτής αεροπορικής μοίρας του Ρωσικού Βόρειου Αεροπορικού Στόλου εκπαιδεύτηκαν στον εναέριο ανεφοδιασμό από ένα ιπτάμενο τάνκερ Il-78. Η εντυπωσιακή ιπτάμενη άσκηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μαχητικών MiG-31BM και Su-24MR.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρωσικό κανάλι Zvezda, σε ύψος 5-6.000 μέτρων και με ταχύτητες 500 χλμ/ώρα, τα πολεμικά αεροσκάφη προσέγγισαν το ιπτάμενο τάνκερ Il-78.

Για αρκετά λεπτά, έπρεπε να διατηρήσουν απόσταση 10-15 μέτρων, ενώ γέμιζαν με καύσιμο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ιπτάμενος ανεφοδιασμός επιτρέπει στα μαχητικά αεροσκάφη της Ρωσικής Αεροπορίας να αυξάνουν το εύρος δράσης τους.

Ειδικότερα, το Su-24MR (το NATO έχει δώσει την κωδική ονομασία «Ξιφομάχος» στο εν λόγω ρωσικό μαχητικό) πρόκειται για ένα αεροσκάφος σχεδιασμένο να καταστρέφει επίγειους στόχους ακόμη και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, μέρα και νύχτα.

Το MiG-31 είναι το ταχύτερο πολεμικό αεροσκάφος σε υπηρεσία στη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία και είναι ικανό να καταστρέφει τόσο αεροσκάφη και πυραύλους κρουζ, καθώς και δορυφόρους χαμηλής τροχιάς.

Κάθε μαχητικό μπορεί να μεταδώσει πληροφορίες σε άλλα αεροσκάφη και στην αεράμυνα, κάτι που αυξάνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, Ρωσία, MiG-31, Su-24
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK