20:28 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 10
Βρείτε μας

Ρωσία και ΗΠΑ συμφώνησαν να αναβάλουν τις επιθεωρήσεις στο πλαίσιο της Συνθήκης «New START» εν πανδημίας κορονοϊού.

Η Μόσχα και η Ουάσιγκτον αποφάσισαν να αναβάλουν τις αμοιβαίες επιθεωρήσεις στο πλαίσιο της Συνθήκης για τη Νέα Στρατηγική Μείωση των Όπλων («New START») εν μέσω της πανδημίας κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Ελέγχου Όπλων, Ντάριλ Κίμπαλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν να σταματήσουν τις επιθεωρήσεις τουλάχιστον μέχρι την 1η Μαΐου.

Ο Κίμπαλ τόνισε επίσης ότι οι δύο χώρες εξοικονομούν τις ετήσιες ποσοστώσεις ελέγχου, οι οποίες έχουν οριστεί σε 18 για κάθε χώρα.

Η είδηση έρχεται εν μέσω ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες κι ενώ ο αριθμός των νεκρών παγκοσμίως πλησιάζει τους 31.000.

Πολλές χώρες έχουν επιβάλει ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, έχουν απαγορεύσει τις μαζικές συγκεντρώσεις κι έχουν κλείσει τα σύνορα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η Νέα Συνθήκη START είναι η μόνη εναπομένουσα νομικά δεσμευτική συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων και έχει τεθεί σε ισχύ από το 2011. Η συμφωνία λήγει τον Φεβρουάριο του 2021, αλλά τα δύο μέρη της συμφωνίας μπορούν να την ανανεώσουν για άλλα 5 χρόνια.

 

 

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
συμφωνία START, new START, ΗΠΑ, Ρωσία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK