18:52 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Τα υπουργεία Άμυνας της Ελλάδας και του Ισραήλ υπέγραψαν διμερή συμφωνία για την παραχώρηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, με στόχο την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων στο Αιγαίο.

Την παραχώρηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τύπου IAI Heron, στην Ελλάδα για την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ισραήλ, όπως γνωστοποίησε η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post».

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, η διμερής συμφωνία ήδη φέρει τις υπογραφές των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών.

Τα συγκεκριμένα drones εντάσσονται στο σύστημα «Heron», το οποίο αφορά την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων.

Η συμφωνία προβλέπει την τριετή παραχώρηση του συστήματος στην Ελλάδα, με δυνατότητα αγοράς μετά το τέλος της εν λόγω περιόδου.

Στόχος των ισραηλινών drone είναι η αύξηση της δυνατότητας επιτήρησης των ελληνικών συνόρων στο Αιγαίο και η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύς του ελληνικού στρατού έναντι της Τουρκίας.

​Τα επίμαχα drone μπορούν να εκτελέσουν αποστολές σε ακτίνα 1.000 χιλιομέτρων από τη βάση απογείωσης, ενώ διαθέτουν ενσωματωμένα ραντάρ με ηλεκτροοπτικούς αισθητήρες.

Παράλληλα, η επιχειρησιακή τους λειτουργία είναι εφικτή και κατά τη διάρκεια των νυκτερινών ωρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προμήθεια των ισραηλινών drones έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την κορύφωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στα σύνορα του Έβρου, όπου χιλιάδες μετανάστες επιχείρησαν να διέλθουν στα ελληνικά εδάφη.

Tags:
στρατός, Αιγαίο, σύνορα, μη επανδρωμένο αεροσκάφος, Ισραήλ, drones, Drone
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK