17:47 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Εμπνευσμένο από το σύμπαν του «Star Wars» φαίνεται πως είναι το νέο μη επανδρωμένο πολεμικό πλοίο που σχεδιάζει το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.

Ο Οργανισμός Εξελιγμένων Έργων Άμυνας (DARPA), που αναπτύσσει εξοπλισμό για τον αμερικανικό στρατό, στοχεύει στη δημιουργία μη επανδρωμένου πολεμικού πλοίου, το οποίο, σύμφωνα με παρατηρητές, μοιάζει με σκάφος του «Star Wars».

Το πιο πρόσφατο πρότζεκτ του DARPA έγινε γνωστό τον περασμένο Ιανουάριο από το Defense News και ο Οργανισμός υποστήριξε τότε πως «θα «αμφισβητήσει το παραδοσιακό πρότυπο ναυτικής αρχιτεκτονικής». 

Το εν λόγω πλοίο φέρει την ονομασία «NOMARS» που αντιστοιχεί στο «No Manning Required» («Δεν Απαιτούνται Άνθρωποι») ή στο «No Mariners» («Όχι Ναυτικοί»).

Πάντως, σύμφωνα με το DARPA, «αφαιρώντας το ανθρώπινο στοιχείο από όλα τα θέματα σχεδιασμού πλοίων, το "NOMARS" θα επιδείξει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως το μέγεθος, το κόστος, η αξιοπιστία στη θάλασσα, η δυνατότητα επιβίωσης στη θάλασσα, τη δυνατότητα επιβίωσης από εχθρικές ενέργειες και η υδροδυναμική απόδοση».

​Ο Μάικ Λίχι, ο οποίος είναι επικεφαλής του Γραφείου Τακτικής Τεχνολογίας στο DARPA, μίλησε σχετικά με την προσπάθεια για το «NOMARS» στο ετήσιο συνέδριο του C4ISRNet αυτή την εβδομάδα μέσω βίντεο και είπε ότι το έργο προχωρούσε ξεχωριστά από άλλες απόπειρες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ για την ανάπτυξη μη επανδρωμένων πλοίων, γιατί κανείς δεν είναι πραγματικά σίγουρος αν η ιδέα θα εξελιχθεί.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος είπε, σύμφωνα με το C4ISRNet:

«Το "NOMARS" εξελίσσεται με κεντρικό στόχο την εξ ολοκλήρου αφαίρεση των ανθρώπων από το πλοίο. Αυτή είναι μια επικίνδυνη προσπάθεια. Δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό. Δεν ξέρουμε αν πρόκειται να εξελιχθεί».

Tags:
όχημα, σκάφος, Star Wars, Πεντάγωνο, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK