ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Χωρίς αποκλίσεις από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα συνεχίζεται η αναβάθμιση των ελληνικών F-16, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Η αναβάθμιση των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 συνεχίζεται σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, αναφέρει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη.

«Οι εργασίες στο πρώτο F-16 που θα αποτελέσει και το πρωτότυπο αεροσκάφος της αναβάθμισης έχουν ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2020 στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ και συνεχίζονται σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα χωρίς αποκλίσεις» τονίζει το ΓΕΑ.

Όπως αναφέρει, οι εργασίες θα εκτελεστούν στην ΕΑΒ ΑΕ και το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αναβάθμιση συστημάτων των F-16 σε διαμόρφωση VIPER.

«Το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 περιλαμβάνει την αναβάθμιση συστημάτων των αεροσκαφών σε διαμόρφωση VIPER, το οποίο θα διαρκέσει περίπου οκτώ έτη με τις τελευταίες παραδόσεις αεροσκαφών το 2027, ενώ οι εργασίες αναβάθμισης θα εκτελεστούν στην ΕΑΒ ΑΕ» αναφέρει, επίσης, το ΓΕΑ.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν την εκπνοή του 2019, είχε υπογραφεί συμφωνία για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ανάμεσα στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) και στην εταιρεία Lockheed Martin, με προγράμματα συνολικής αξίας 279.710.000 δολαρίων.

Ωστόσο, δεν είχαν λείψει οι ενστάσεις για το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το πώς θα χρησιμοποιηθεί το οπλικό σύστημα που αναβαθμίζεται. Δεν κρίνουμε καθεαυτό το ποσό, αλλά την ουσία. Για τον λόγο που θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα, εμείς λέμε ότι είναι μια οικονομική αιμορραγία που θα χρηματοδοτήσει και θα πριμοδοτήσει τα επιχειρησιακά σχέδια του ΝΑΤΟ» είχε δηλώσει ο Νίκος Παπανάστασης, Αντισυνταγματάρχης Ειδικών Δυνάμεων εν αποστρατεία και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο Sputnik.

Στην ένταση στις Ελλάδας-Τουρκίας είχε σταθεί από τη μεριά του ο Τριαντάφυλλος Φωτιάδης, αντιπλοίαρχος Πολεμικού Ναυτικού (ε.α.), μιλώντας επίσης στο Sputnik.

«Οι αναβαθμίσεις επικεντρώνονται σε σχέση με την Τουρκία. Μας βάζουν σε μια τεχνητή αντιπαράθεση, ώστε να αποδειχθεί ποιος είναι πιο ισχυρός, ενώ όλα γίνονται για την κερδοσκοπία του ΝΑΤΟ και των πολυεθνικών με τα οπλικά συστήματα. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι η χώρα μας, κόβει χρήματα από ζωτικούς τομείς για αυτό» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.
Tags:
μαχητικό αεροσκάφος, μαχητικά αεροσκάφη, αναβάθμιση, F-16
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK