22:06 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το αμυντικό πυραυλικό σύστημα, Arrow 2, δοκίμασαν από κοινού, την Τετάρτη (12/08), το Ισραήλ και οι ΗΠΑ, όπως έκανε γνωστό το Υπουργείο Άμυνας της πρώτης χώρας.

Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε, την Τετάρτη (12/08), ότι έκανε δοκιμή του αμυντικού πυραυλικού συστήματος, Arrow 2, μαζί με τις ΗΠΑ.

Η δοκιμή διεξήχθη σε συνεργασία με τον Οργανισμό Άμυνας των ΗΠΑ για πυραύλους, σύμφωνα με ανάρτηση του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας στο Twitter, το οποίο θα δώσει περισσότερες πληροφορίες τις επόμενες ώρες.

​Ιστότοποι παρακολούθησης αεροσκαφών σημείωσαν ότι ο εναέριος χώρος πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, που εκτείνεται δυτικά από τις ακτές του Ισραήλ, είχε απαλλαγεί από την εναέρια κυκλοφορία, εκτός από ένα αεροσκάφος της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, κάτι που υποδείκνυε μια πιθανή επικείμενη εκτόξευση πυραύλων.

​Το Ισραήλ έχει θέσει σε λειτουργία το υπερηχητικό σύστημα πυραύλων, Arrow 2, από το 2000, που είναι σχεδιασμένο ως πιο αποτελεσματικό από το αντίστοιχο των ΗΠΑ, δηλαδή το MIM-104 Patriot. Μάλιστα, έχει μέγιστο εύρος 93 μιλίων και τελική ταχύτητα 9 Mach.

Τέλος, μια πιο προηγμένη έκδοση, το Arrow 3, έχει εισαχθεί, η οποία πιστεύεται ότι έχει και αντι-δορυφορική ικανότητα.

Tags:
αντιπυραυλικό σύστημα, Ισραήλ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK