17:28 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 21
Βρείτε μας

Στην στρατιωτική άσκηση «Ασπίδα του Ωκεανού 2020» συμμετέχουν δεκάδες πολεμικά πλοία, μαχητικά αεροσκάφη, δυνάμεις ακτοφυλακής, αντιαεροπορικά και πεζοναύτες.

Πολεμικά αεροσκάφη από τους τέσσερις ρωσικούς στόλους-Του Βόρειου Στόλου, του Στόλου του Ειρηνικού, του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και του Στόλου της Βαλτικής-πραγματοποίησαν συγχρονισμένες πτήσεις κατά τη διάρκεια της άσκησης «Ασπίδα του Ωκεανού 2020».

«Ως μέρος της “Ασπίδας του Ωκεανού 2020” και εκπαιδευτικών αποστολών, 33 αεροσκάφη, 15 ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη του ναυτικού πραγματοποίησαν ταυτόχρονες πτήσεις» ανέφερε ο διοικητής του ναυτικού Νικολάι Γεβμένοφ.

Όπως σημείωσε 10 αντιυποβρυχιακά αεροπλάνα Tu-142 πέταξαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, τη Βαλτική Θάλασσα, τη Νορβηγική Θάλασσα, τη Θάλασσα του Κουκότσκ, τη Θάλασσα Μποφόρ, τη διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας και διεθνή ύδατα στον Ειρηνικό Ωκεανό.

«Κατά τη διάρκεια των πτήσεων, τα πληρώματα της αεροπορίας του ναυτικού επέδειξαν υψηλό επαγγελματισμό, επιβεβαίωσαν την επιχειρησιακή του ετοιμότητα να πραγματοποιούν τα καθήκοντά τους σε οποιαδήποτε περιοχή του ωκεανού, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες» πρόσθεσε ο διοικητής.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη συνοδεύονταν από αεροσκάφος του NATO και δεν υπήρχαν παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
στρατιωτική άσκηση, ρωσικός στρατός, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK