17:18 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νέα πυρηνικά συστήματα, με ικανότητα σε στεριά, θάλασσα και αέρα, αναπτύσσει η Κίνα, όπως αναφέρει έκθεση του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη (01/09).

Έκθεση του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Τρίτη (01/09), κάνει λόγο για ανάπτυξη νέων πυρηνικών συστημάτων ικανών σε στεριά, θάλασσα και αέρα από την Κίνα

Συγκεκριμένα, η σχετική έκθεση αναφέρει:

«Η Κίνα προωθεί μια "πυρηνική τριάδα" με την ανάπτυξη ενός πυρηνικού βαλλιστικού πυραύλου (ALBM) με δυνατότητα πυρηνικής ενέργειας και βελτιώνει τις πυρηνικές της δυνατότητες στο έδαφος και στη θάλασσα».

Η έκθεση, που πρόκειται για μια ετήσια αξιολόγηση που υποβλήθηκε στο Κογκρέσο, υποστηρίζει ότι το Πεκίνο κινεί ακόμα πιο γρήγορα το στρατηγικό πυρηνικό οπλοστάσιό του.

Ακόμα, στην εν λόγω αναφορά τονίζεται:

«Οι νέες εξελίξεις το 2019 υποδηλώνουν περαιτέρω ότι η Κίνα προτίθεται να αυξήσει την ετοιμότητα των πυρηνικών δυνάμεών της για την ειρήνη».

Η Κίνα επεκτείνει το απόθεμά της για το πολλαπλών ρόλων DF-26, που είναι ένα κινητό, βαλλιστικό πυραυλικό σύστημα ενδιάμεσης εμβέλειας που εκτοξεύεται στο έδαφος, σύμφωνα με τις ΗΠΑ.

Tags:
Κίνα, ΗΠΑ, πυρηνικά όπλα, πυραυλικό σύστημα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK