09:38 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 130
Βρείτε μας

Την ετοιμότητά της να παράσχει οποιοδήποτε είδος αμυντικού και μη εξοπλισμού προς την Ελλάδα, επανέλαβε για ακόμη μια φορά η Ρωσία.

Την ώρα που η Ελλάδα ανοίγει τη συζήτηση για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα, η Ρωσία δηλώνει παρούσα, υπενθυμίζοντας πως η αμυντική της βιομηχανία είναι έτοιμη να συνδράμει στην αναβάθμιση της χώρας μας.

Η Μόσχα φιλοξένησε πριν λίγες μέρες το μεγάλο στρατιωτικό και τεχνολογικό forum «Army2020» ενώ παρέστη και ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αντιπτέραρχος Θεόδωρος Λάγιος ως αρχηγός της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Μάλιστα, ο Έλληνας αντιπτέραρχος έτυχε θερμής υποδοχής και έγινε δεκτός από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Φομίν.

Σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, η Μόσχα έχει διατυπώσει και επαναλαμβάνει την πάγια πρότασή της προς την Ελλάδα πως είναι έτοιμη και πρόθυμη να μεταβιβάσει στη χώρα μας οποιοδήποτε είδος αμυντικού και μη εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων και των S-400.

Οι στρατιωτικές πηγές που επικαλείται το ΟΡΕΝ τονίζουν μάλιστα πως η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να παραπονιέται για την εξαγωγή S-400 σε άλλες χώρες καθώς δεν απαγορεύεται, ενώ και η ίδια η χώρα μας θα μπορούσε να τους προμηθευτεί.

«Εμπόδιο» σε αυτή την αγορά βέβαια στέκονται οι δεσμεύσεις της Ελλάδας προς το ΝΑΤΟ, όμως αυτό είναι πρόβλημα της Ελλάδας και όχι της Ρωσίας, όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός.

Tags:
όπλα, όπλο, S-400, στρατιωτικός εξοπλισμός, εξοπλιστικό πρόγραμμα, εξοπλιστικά, εξοπλισμός, Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Ελληνορωσική Λέσχη «Διάλογος, Ελληνορωσικός Σύνδεσμος, ελληνορωσικές σχέσεις, Ελλάδα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK