14:17 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Οι τουρκικές αμυντικές εταιρείες Meteksan Defense Inc. και Ares Shipyard συνεργάστηκαν για την κατασκευή του πρώτου μη επανδρωμένου, οπλισμένου θαλάσσιου σκάφους (AUSV), βασισμένου στην τεχνητή νοημοσύνη.

Τα ναυπηγεία Ares με έδρα την Αττάλεια και η εταιρεία αμυντικών εξοπλισμών με έδρα την Άγκυρα Meteksan Defense Inc. ανακοίνωσε στις 28 Οκτωβρίου ότι το πρωτότυπο AUSV αναμένεται τον Δεκέμβριο. 

Το πρωτότυπο AUSV, που ονομάζεται ULAQ, έχει ακτίνα 400 χιλιομέτρων και θα είναι πιάνει ταχύτητα έως 65 χλμ. την ώρα.

Το σκάφος θα είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία νυχτερινής όρασης και «υποδομή κωδικοποιημένων επικοινωνιών που θα επιτρέπουν την πλατφόρμα να ελέγχεται από κινητά οχήματα και τα κεντρικά γραφεία ή από φρεγάτες και αεροπλανοφόρα».

«Θα μπορεί να αναλαμβάνει και μυστικές αποστολές, παρακολουθήσεις και αναγνωριστικές αποστολές, επιφανειακό πόλεμο, ασύμμετρο πόλεμο, συνοδευτικές αποστολές και προστασία στρατηγικών υποδομών» σύμφωνα με τις κατασκευάστριες εταιρείες.

«Κατανοούμε για άλλη μία φορά τη σημασία της άμυνας “Γαλάζια Πατρίδα”, την προστασία της ΑΟΖ, την προστασία των θαλάσσιων συνόρων ειδικά υπό το πρίσμα των πρόσφατων διενέξεων» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της Meteksan Defense, Σελούκ Αλπαρσλάν.

Το σχέδιο «Γαλάζια Πατρίδα» περιγράφει τις διεκδικήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Tags:
Ανατολική Μεσόγειος, γαλάζια πατρίδα, εξοπλισμός, άμυνα, ελληνοτουρκικά, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK