15:09 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Τον τρόπο λειτουργίας των δύο πολεμικών σκαφών, BK-10 και BK-16, της Καλάσνικοφ παρουσίασε ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός.

Στο τελευταίο πρόγραμμα Voennaia Priemka του τηλεοπτικού κανάλι Zvezda, παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες των πολεμικών σκαφών του ρωσικού ομίλου Καλάσνικοφ, BK-10 και BK-16. Οι αριθμοί σε αυτήν την περίπτωση δηλώνουν το μήκος των σκαφών σε μέτρα.

Αυτά τα σκάφη κατασκευάζονται στη Ρωσία εδώ και μερικά χρόνια, και χρησιμοποιούνται κυρίως από το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας. Τελευταία, τα προμηθεύεται η Ρωσική Φρουρά, αλλά και ξένοι πελάτες.

Ο σκοπός και των δύο σκαφών είναι η γρήγορη μεταφορά των πεζοναυτών (10 και 19 άτομα, αντίστοιχα) και η υποστήριξη της αποβίβασής τους με πυρά. Ο στόχος της αποστολής μπορεί να είναι μια ακτή που καταλαμβάνεται από τον εχθρό ή ένα πλοίο που το έχουν καταλάβει πειρατές.

Η αποστολή μπορεί να πραγματοποιηθεί με ένα μόνο σκάφος.

Ωστόσο, αν οι συνθήκες μάχης είναι ευνοϊκές μπορεί να συμμετέχουν και τα δύο. Σε αυτήν την περίπτωση, όπως παρουσιάζεται στο βίντεο, μπορεί να λειτουργήσει το εξής σχέδιο: Το πιο βαρύ και το καλύτερα θωρακισμένο BK-16 πλησιάζει πρώτο στην ακτή και προκαλεί τα πυρά του εχθρού πάνω του. Ταυτόχρονα, το γρηγορότερο BK-10 βγαίνει από πίσω του για να μεταφέρει την πρώτη ομάδα πεζοναυτών. Οι πεζοναύτες, έχοντας λάβει θέση, παρέχουν κάλυψη για την αποβίβαση της ομάδας από το δεύτερο σκάφος.

Η επίδειξη των χαρακτηριστικών ταχύτητας και ευελιξίας των σκαφών πραγματοποιήθηκε στην τεχνητή λίμνη Ρύμπινσκοε. Έτσι, η ιδιαιτερότητα του BK-10 είναι η εκπληκτική του σταθερότητα: Το σκάφος παρουσίασε σταθερή πορεία στις απότομες στροφές αναπτύσσοντας ταχύτητα 25-30 κόμβων. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, δεν θα ανατραπεί ακόμη και υπό τις πιο ακραίες συνθήκες.

Ακόμη παρουσιάστηκε και η λειτουργία των σκαφών με σβησμένα φώτα, γεγονός που τους επιτρέπει να πλησιάζουν τον εχθρό όσο πιο αιφνιδιαστικά γίνεται. Σε αυτήν την περίπτωση, το χειριστήριο κλείνεται με κουρτίνες και η πλοήγηση πραγματοποιείται με χρήση των συσκευών υπέρυθρης όρασης.

Tags:
σκάφη, σκάφος, Καλάσνικοφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK