21:55 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ουκρανία και Ηνωμένες Πολιτείες καταβάλλουν τα τελευταία χρόνια συνεχείς προσπάθειες για την περαιτέρω αναβάθμιση της αμυντικής τους συνεργασίας.

Η υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Αλίνα Φρόλοβα συναντήθηκε την Πέμπτη με τους Αμερικανούς εταίρους της στις ΗΠΑ για να συζητήσει τις βασικές πτυχές της περαιτέρω διμερούς αμυντικής συνεργασίας, ανέφερε σε δήλωση της η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Αμύνης της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι οι δύο πλευρές υπέγραψαν κοινό πρωτόκολλο.

«Ως αποτέλεσμα των διμερών διαβουλεύσεων για την άμυνα, οι δύο πλευρές υπέγραψαν ένα πρωτόκολλο που ορίζει περαιτέρω τομείς συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων άμυνας της Ουκρανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε η σχετική δήλωση.

Η υπηρεσία Τύπου σημείωσε ότι κατά την διάρκεια των συνομιλιών, οι δύο αντιπροσωπείες εξέτασαν το ζήτημα των προοπτικών μιας συνολικής αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της πιθανής υποστήριξης της Ουάσινγκτον για την υλοποίηση της.

Η αμερικανική πλευρά σημείωσε σημαντικά επιτεύγματα όσον αφορά την υποστήριξή της αναδιοργάνωσης και της ενίσχυσης των ικανοτήτων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, κατέληξε η δήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τζέφρι Πάιατ: Ο Αμερικανός υποκινητής της αποσταθεροποίησης από Ουκρανία έως Ελλάδα

Αμερικανός διπλωμάτης αλλάζει την κατάθεσή του για την εμπλοκή Τραμπ στην Ουκρανία

Tags:
υπουργείο Άμυνας, υπουργός Άμυνας, άμυνα, Ένοπλες Δυνάμεις, ΗΠΑ, Ουκρανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK