ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Ενώ ο αέρας, η ξηρά και η θάλασσα αποτελούν τους παραδοσιακούς επιχειρησιακούς τομείς του ΝΑΤΟ, ο κυβερνοχώρος αναγνωρίστηκε επίσης ως τομέας αμυντικών δραστηριοτήτων της συμμαχίας τον Ιούλιο του 2016.

Ο Οργανισμός του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) προσδιόρισε το διάστημα ως επιχειρησιακό τομέα, παράλληλα με τον αέρα, την ξηρά, την θάλασσα και τον κυβερνοχώρο, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Συμφωνήσαμε ότι το διάστημα οφείλει να είναι ένας νέος επιχειρησιακός τομέας για το ΝΑΤΟ, μαζί με τον αέρα, την ξηρά, την θάλασσα και τον κυβερνοχώρο. Το διάστημα είναι μέρος της καθημερινής ζωής μας εδώ στην Γη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ειρηνικούς σκοπούς. Αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και επιθετικά», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου μετά την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την Τετάρτη.

Ο επικεφαλής της συμμαχίας συνέχισε εξηγώντας ότι οι δορυφόροι θα μπορούσαν να χακαριστούν ή να χρησιμοποιηθούν ως όπλα, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διατάραξη των δικτύων τηλεπικοινωνιών και να επηρεάσει διάφορες υπηρεσίες και περιοχές.

Επιπλέον, το διάστημα ήταν απαραίτητος τομέας για την άμυνα και την αποτροπή του ΝΑΤΟ, όπως η ικανότητα της συμμαχίας να ανιχνεύει εκτοξεύσεις πυραύλων και να συλλέγει πληροφορίες, υποστήριξε ο Στόλτενμπεργκ.

Ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι το ΝΑΤΟ παραμένει αμυντική συμμαχία και πως δεν σκοπεύει να τοποθετήσει όπλα στο διάστημα, ενεργώντας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

«Η καθιέρωση του διαστήματος ως επιχειρησιακού τομέα θα μας βοηθήσει να διασφαλίσουμε ότι όλες οι πτυχές θα λαμβάνονται υπόψη για να εξασφαλιστεί η επιτυχία των αποστολών μας», σημείωσε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στόλτενμπεργκ: Αυτός είναι ο λόγος που ξοδεύουμε περισσότερα από τη Ρωσία για την άμυνα

Διαφωνεί η Μέρκελ με το «νεκρό ΝΑΤΟ» του Μακρόν

Η Τουρκία καταδικάζει τις αξιώσεις των ΗΠΑ για το συριακό πετρέλαιο: «Παράβαση του διεθνούς δικαίου»

Tags:
τεχνητός δορυφόρος, δορυφόροι, δορυφόρος, αέρας, θάλασσα, Συμμαχία, διάστημα, ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK