08:25 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για επιμονή της Τουρκίας να καταργήσει θαλάσσιες ζώνες κάνει λόγο ο εκπρόσωπος υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς, ο οποίος καλεί την Τουρκία να αναρωτηθεί αν βρίσκεται στη σωστή πλευρά του Δικαίου.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την τοποθέτηση του τουρκικού ΥΠΕΞ για το Καστελόριζο, ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Γεννηματάς έκανε λόγο για «τεχνάσματα της Τουρκίας με «άκυρα διμερή μνημόνια που, ως δια μαγείας, μετατρέπονται αιφνιδίως σε συμφωνίες ή με επιλεκτική επίκληση δικαστικών αποφάσεων ή άρθρων της UNCLOS», τα οποία όμως, όπως ξεκαθαρίζει, δεν «μπορούν να θίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών μας».

Συνεχίζοντας, υποστηρίζει ότι τα ελληνικά νησιά είναι αδιαμφισβήτητα εδραιωμένα στο διεθνές δίκαιο και καλεί την Τουρκία να αναρωτηθεί «αν θέλει η ίδια να βρίσκεται στη λάθος πλευρά του Δικαίου».

Χαιρετίζει τη δήλωση της Τουρκίας που δηλώνει έτοιμη για διαπραγμάτευση, όμως αναφέρει ότι «οι δηλώσεις καλών προθέσεων δεν θα πρέπει να συνδυάζονται με καθημερινή παραβατικότητα δηλώσεων και ενεργειών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτός είναι ο χάρτης της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης

Ερντογάν: Τώρα απειλούν τη Λιβύη – Τα πλοία μας θα συνεχίσουν βρίσκονται στη Μεσόγειο

Tags:
Τουρκία, Καστελόριζο, Λιβύη, Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Εξωτερικών, Άγκυρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK