ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (322)
0 0 0
Βρείτε μας

Για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης συζήτησαν ο Ντόναλντ Τουσκ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Ντόναλντ Τουσκ, στο περιθώριο της συνόδου των ηγετών της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, στις Βρυξέλλες.

Στη συνάντηση Μητσοτάκη – Τουσκ επί τάπητος τέθηκε η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Ντόναλντ Τουσκ για την τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο, τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης και για όλες τις ενέργειες της Ελλάδας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Ο Ντόναλντ Τουσκ, από την πλευρά του, εξέφρασε την πλήρη στήριξη του ΕΛΚ στην Ελλάδα.

Τόνισε ότι η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης «είναι παράνομη, προκλητική και δημιουργεί αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή», σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τους κανόνες καλής γειτονίας τόσο απέναντι στην Ελλάδα όσο και απέναντι στις υπόλοιπες χώρες.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές έκαναν λόγο σήμερα για εκβιασμό της Λιβύης από την Τουρκία. Ως αντάλλαγμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έλαβε «στρατιωτικό οπλισμό», ο οποίος παραδόθηκε σε λιμάνι της χώρας. Μάλιστα, υποστήριξαν ότι γνωρίζουν τόσο τον χρόνο της παράδοσης, όσο και το πλοίο με το οποίο μεταφέρθηκε ο οπλισμός.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των 28 κρατών – μελών της Ε.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διπλωματικές πηγές: Η Τουρκία εκβίασε τη Λιβύη με αντάλλαγμα όπλα

Σύνοδος Κορυφής: Η αναφορά στη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης και το μήνυμα των «28»

Θέμα:
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (322)
Tags:
Λιβύη, Τουρκία, Ντόναλντ Τουσκ, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK