06:50 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σημείωσε – αναφερόμενος στο μεταναστευτικό – ότι «στη μεγάλη τους πλειονότητα, οι λεγόμενες "ροές" αποτελούνται από λαθρομετανάστες που πραγματοποιούν άτυπη εισβολή».

Την εκτίμηση πως μια προσφυγή στη Χάγη υπό τις τωρινές συνθήκες δεν αποτρέπει την επιθετικότητα της άλλης πλευράς εξέφρασε – αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά – ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Όπως είπε, μιλώντας στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και σύμφωνα με το liberal.gr, με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνεται ακόμη περισσότερο η επιθετικότητα.

«Όταν ακούγεται για προσφυγή στη Χάγη υπό τις τωρινές συνθήκες, δηλαδή εκ των προτέρων συνθηκολόγηση της Ελλάδας σε "συνυποσχετικό" που παρακάμπτει το Δίκαιο της Θάλασσας όπως ζητάει η Τουρκία (η οποία δεν το έχει υπογράψει), δεν αποτρέπουμε την επιθετικότητα της άλλης πλευράς. Την ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερο» είπε ο κ. Σαμαράς.

Κατηγόρησε, δε, τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως «έχει κάνει νέο δόγμα του τις εξωφρενικές προκλήσεις», διαμηνύοντας πως «απέναντί του θα βρει μιαν ενωμένη Ελλάδα και μιαν αποφασισμένη Ελλάδα».

«Αν εμείς κάνουμε το σωστό, μπορεί η Τουρκία να πληρώσει ακριβά το τίμημα αυτής της ''υπέρ-εξάπλωσης''. Φτάνει εμείς από την πλευρά μας να δείξουμε ό,τι σας ανέφερα πριν: Αξιοπιστία και αποφασιστικότητα», συνέχισε.

Για το μεταναστευτικό

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα, εκτιμώντας ότι θα είναι ευκολότερο να λυθούν εφόσον αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις τοπικές κοινωνίες. Συμπλήρωσε, δε, ότι στην κατεύθυνση αυτή, θα βοηθούσε «αν λέγαμε τα πράγματα με το όνομά τους».

«Στη μεγάλη τους πλειονότητα, οι λεγόμενες "ροές" αποτελούνται από λαθρομετανάστες που πραγματοποιούν άτυπη εισβολή» πρόσθεσε.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση να ξεπεραστούν οι «σοβαρές καθυστερήσεις» και οι «αγκυλώσεις» - όπως είπε - με τη σύσταση του νέου υπουργείου για τη Μετανάστευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απών ο Σαμαράς από την ψηφοφορία στη Βουλή για τη Σακελλαροπούλου

Σαμαράς: Η χώρα υφίσταται άτυπο λαθροεποικισμό - Εγώ το λέω λαθρομεταναστευτικό

Tags:
ελληνοτουρκικά, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Χάγη, μεταναστευτικό, μετανάστευση, μετανάστες, Αντώνης Σαμαράς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK