23:22 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (184)
0 02
Βρείτε μας

Η ενόχληση της Ελλάδας δεν αφορά μόνο το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη αλλά και γιατί δεν συμπεριελήφθηκε στα συμπεράσματα η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καταδίκαζε τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης.

Την ενόχληση της Ελλάδας που δεν προσκλήθηκε στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη εξέφρασε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενώ όπως υπογράμμισε η χώρα αναμένει να συμπεριληφθεί και αυτή στα επόμενα στάδια της διαδικασίας του Βερολίνου.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ενόχληση της ελληνικής πλευράς και για το γεγονός ότι δεν συμπεριελήφθηκε στα συμπεράσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Δεκεμβρίου που καταδίκαζε τη συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης.

Ως προς τη Διάσκεψη του Βερολίνου χαρακτήρισε τα συμπεράσματα θετικό πρώτο βήμα καθώς βεβαιώνει τη διάθεση όλων των πλευρών να βρουν μια πολιτική λύση και γιατί επαναλαμβάνει την ανάγκη εφαρμογής του εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη».

Ωστόσο, όπως επισήμανε όλα θα κριθούν από τη συνέχεια.

​Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό καθώς στο κοινό ανακοινωθέν βεβαιώνεται η «διάθεση όλων των πλευρών να βρουν μια πολιτική λύση και γιατί επαναλαμβάνει την ανάγκη εφαρμογής του εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη».

Σημείωσε ότι ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, τον «διαβεβαίωσε ότι η θέση της ΕΕ παραμένει η ίδια, ότι τα μνημόνια είναι παράνομα και αυτά τα μνημόνια είναι κενά περιεχομένου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Χαφτάρ για να μας προκαλέσει - Η Κρήτη δεν έχει υφαλοκρηπίδα

H πρώτη αντίδραση της Αθήνας στα αποτελέσματα της Διάσκεψης για τη Λιβύη

Θέμα:
Οι εξελίξεις στη Λιβύη (184)
Tags:
Λιβύη, Τουρκία, συμφωνία, Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Νίκος Δένδιας, Διάσκεψη Βερολίνου για τη Λιβύη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK