10:02 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Στις 16 Φεβρουαρίου ξεκινούν, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας, οι συζητήσεις των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ανάμεσα στις αρμόδιες επιτροπές Ελλάδας και Τουρκίας.

Άμεσα αναμένονται να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα, εν μέσω, ωστόσο, τεταμένου κλίματος στην Ανατολική Μεσόγειο.

Για τις 16 Φεβρουαρίου δρομολογείται η έναρξη των συζητήσεων των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ανάμεσα στις επιτροπές Ελλάδας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας, τις οποίες επικαλείται στο skai.gr,  οι κοινές επιτροπές από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας ήταν προγραμματισμένο, μετά από τουρκική επιθυμία, να ξεκινήσουν στις αρχές Δεκεμβρίου, ωστόσο οι εξελίξεις με το τουρκικό ωκεανογραφικό πλοίο «Ορούτς Ρέις» καθυστέρησαν την διαδικασία.

Οι κοινές επιτροπές, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, αρχικά θα κάνουν αποτίμηση των διαδικασιών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θα επαναξιολογήσουν την κατάσταση με βάση τα σημερινά γεωπολιτικά δεδομένα.

Ο τριπλός στόχος της ελληνικής πλευράς είναι «να τηρηθεί το ίδιο πλαίσιο ως προς το μορατόριουμ στρατιωτικών ασκήσεων, να διατηρηθεί ο ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας των δύο πλευρών και να συνεχιστεί η πολιτική αντιμετώπιση γεγονότων στρατιωτικής έντασης».

Εκτιμάται επίσης, ότι θα υπάρξει και κατ’ ιδίαν συνάντηση των υπουργών Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και Χουλουσί Ακάρ στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Tags:
Χουλουσί Ακάρ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, Τουρκία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK