17:01 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέρθηκε στις παραδοσιακά καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Δεμίρη στη Μόσχα.

Στις χθεσινές (σ.σ. Δευτέρα) επαφές μεταξύ Αθήνας και Μόσχας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος επανάλαβε τις «παραδοσιακά καλές σχέσεις» των δύο χωρών.

Ερωτηθείς σχετικά, το κυβερνητικό στέλεχος επεσήμανε ότι η επίσκεψη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλή Δεμίρη, στη ρωσική πρωτεύουσα, εντάσσεται στις «παραδοσιακά καλές σχέσεις της Ελλάδας και της Ρωσίας».

​«Είναι μια επίσκεψη, δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Ελπίζουμε να πούμε κάτι περισσότερο αργότερα. Οι σχέσεις είναι παραδοσιακά καλές και σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται αυτή η επίσκεψη» εξήγησε, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου.

Πολιτικές επαφές Μόσχας - Αθήνας

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δεμίρης είχε πολιτικές διαβουλεύσεις με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντρ Γκρουσκό.

«Αναλύθηκαν εμπεριστατωμένα η κατάσταση, οι "προβληματικοί φάκελοι" και οι προοπτικές της ρωσο-ελληνικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς, στο πλαίσιο της υλοποίησης των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν, κατόπιν συνομιλιών σε ανώτατο και ανώτερο επίπεδο» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.

Εκτός των παραπάνω, όπως επισημάνθηκε στη σχετική ενημέρωση, οι δύο αξιωματούχοι «συντόνισαν τα ρολόγια τους» στα διεθνή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβαίων σχέσεων της Ρωσίας με την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, της κατάσταση στα Βαλκάνια, στην ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και βορείου Αφρικής.

Δεμίρης: Στόχος η εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας

Λίγες ώρες πριν ταξιδέψει στη Μόσχα, ο κ. Δεμίρης μίλησε στο «Sputnik», θέτοντας ως στόχο την εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας.

Υπογράμμισε δε, τη σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης στην εντατικοποίηση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων, ενώ παρέθεσε τους τομείς, όπου «θα μπορούσαμε να πετύχουμε σημαντικές συνεργασίες».  

«Οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών είναι σταθερά σε εξαιρετικό σημείο, όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο Υπουργών Δένδια και Λαβρόφ στη Μόσχα, τον παρελθόντα Νοέμβριο. Υπάρχει, όμως, σαφώς, περιθώριο εμβάθυνσης και περαιτέρω ανάπτυξης» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο Έλληνας διπλωμάτης.

«Δεν πρέπει να αφήνουμε να δημιουργούνται προβλήματα μεταξύ μας. Όταν, δε, βλέπουμε να δημιουργούνται ορισμένα, και ιδίως όταν προκαλούνται χωρίς κανείς μας να το θέλει, πρέπει να φροντίζουμε να τα λύνουμε το ταχύτερο δυνατόν» κατέληξε, στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στο «Sputnik».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μάζης στο Sputnik: Ατυχής κίνηση της Ελλάδας η παράδοση του Βίνικ

Tags:
Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργός Εξωτερικών, εξωτερική πολιτική, ελληνορωσικές σχέσεις, Ρωσία, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK