07:03 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος «ουδέποτε προέβη σε δήλωση» διαμηνύει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφορά με τη φερόμενη διάψευση για τον Ερντογάν και τα Ίμια.

Σε διάψευση δήλωσης που αποδίδεται στον ίδιο σχετικά με τα Ίμια και τον Ερντογάν, προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που εκδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σημειώνεται ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος «ουδέποτε προέβη σε ανάλογη δήλωση».

«Όλα τα υπόλοιπα είναι προϊόντα ερμηνειών και εκτιμήσεων αυτών που τις εκφράζουν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους επίσημους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ κρατών», προστίθεται στο σύντομο ανακοινωθέν.

Η δήλωση Ερντογάν για τα Ίμια και η φερόμενη απάντηση Παναγιωτόπουλου που διαψεύστηκε

Την Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν αναφέρθηκε στα Ίμια και στο γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο κατά τη φετινή «μαύρη επέτειο».

«Δηλώσαμε πως αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν η απάντησή μας θα είναι διαφορετική. Αλλά αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Καρντάκ (σ.σ. Ιμια) θα δείτε ότι δεν θα γίνει κάτι και από την πλευρά μας»», είπε ο Ερντογάν.

Και πρόσθεσε: «Ο υπουργός Άμυνας πιθανότατα θα καλούσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας για να τον ευχαριστήσει και για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία στα Καρντάκ (Ίμια) και στα υπόλοιπα νησιά».

Το πρωί της Πέμπτης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος φέρεται να διέψευσε τα όσα υποστήριξε ο Ερντογάν.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρεται να είχε τηλεφωνική επικοινωνία, εκτός τηλεοπτικού αέρα, με τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή. Ο δημοσιογράφος, στη συνέχεια, δημοσιοποίησε στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» του Alpha.

«Μίλησα τώρα στο τηλέφωνο με τον ίδιο τον κ. Παναγιωτόπουλο, μου είπε ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως συνεννόηση για τα Ίμια», είπε ο δημοσιογράφος και στη συνέχεια παρέθεσε τα όσα, όπως ισχυρίστηκε, ανέφερε ο υπουργός:

«Εμείς εκείνη τη μέρα, όλη την Παρασκευή, τρέχαμε με το θέμα του ερευνητικού και παρακολουθούσαμε αυτό. Άλλωστε, αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται από εμένα. Αν γινόντουσαν θα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο που δεν έγιναν ποτέ»», φέρεται να είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Tags:
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ίμια, Ελλάδα, Τουρκία, Νίκος Παναγιωτόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK