05:31 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Συνάντηση με πολλούς ομολόγους του ξένων χωρών είχε ο Νίκος Δένδιας στο περιθώριο της 56ης Διάσκεψης Ασφαλείας, στο Μόναχο.

Σε δήλωσή του από τη βαυαρική πρωτεύουσα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αναφέρθηκε στις διμερείς επαφές που είχε με πολλούς ομολόγους του στη Διάσκεψη του Μονάχου, ενώ επίσης υπογράμμισε και την ευκαιρία που είχε ώστε να θέσει την ιδιαίτερη κατάσταση που έχει δημιουργήσει η τουρκική στάση τόσο στη Λιβύη αλλά και γενικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα, στο πλαίσιο της Διάσκεψης, να συζητήσουμε για την πολυμέρεια στην διεθνή ασφάλεια, κάτι το ιδιαίτερα ενδιαφέρον, και μάλιστα εν όψει των νέων παγκόσμιων προκλήσεων. Και, θα πρέπει να σας πω, ότι το «εναρκτήριο λάκτισμα» ήταν μία εξαιρετικά εμπνευσμένη ομιλία του Γερμανού Προέδρου, του κ. Σταινμάιερ» αναφέρεται στη δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ.

Ακόμη, τόνισε πως υπήρξε μια πολύ μεγάλη σειρά διμερών επαφών, κατ’ αρχάς με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, τον κ. Λαβρόφ, με τον κ. Ντιμιτρόφ, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Μογγολίας, με τον οποίο υπεγράφησαν και δύο συμφωνίες, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας, με τον Αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU στη γερμανική Βουλή, καθώς επίσης και με τον Υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και με την συν-αρχηγό του κόμματος των Πρασίνων στην Γερμανία, όπως επίσης και με τον Υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ. 

Τέλος, όπως τόνισε ο κ. Δένδιας: «ήταν μια μακρά μέρα, αλλά και μέρα που μας έδωσε την ευκαιρία να εξηγήσουμε στη πολύ μεγάλη σειρά συνομιλητών μας την ιδιαίτερη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στη Μεσόγειο και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η τουρκική στάση τόσο στη Λιβύη όσο και γενικά στο πλαίσιο της Ανατολικής Μεσογείου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Τουρκία και Λιβύη στο μενού – Δένδιας: Διαπιστώθηκε ομοψυχία

Δένδιας: Ελλάδα και Αλγερία κατά κάθε ξένης εμπλοκής στη Λιβύη

Tags:
ελληνοτουρκικά, Τουρκία, Διάσκεψη για την Ασφάλεια, Μόναχο, Ελλάδα, Νίκος Δένδιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK