09:58 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το μήνυμα ότι στην Ελλάδα ζει μόνο «μουσουλμανική μειονότητα» στέλνει η Αθήνα μέσω διπλωματικών πηγών, στον Τούρκο υπουργό Τσαβούσογλου που μίλησε για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη.

Απάντηση στους ισχυρισμούς Τσαβούσογλου που μίλησε για «τουρκική μειονότητα» στη δυτική Θράκη, έδωσαν ελληνικές διπλωματικές πηγές, τονίζοντας ότι στη χώρα υπάρχει μόνο μουσουλμανική μειονότητα.

«Στην Ελλάδα διαβιοί μόνο μουσουλμανική μειονότητα», ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

«Στην Ελλάδα -που είναι όχι μόνο ιστορικό λίκνο της δημοκρατίας αλλά και μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα- διαβιοί με όρους απόλυτης ισονομίας και ισοπολιτείας μια μόνο μειονότητα: η μουσουλμανική. Αρκεί μια απλή ανάγνωση της Λωζάννης για να το αντιληφθεί κανείς», υπογράμμιζαν διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ.

Η δήλωση Τσαβούσογλου που προκάλεσε την ελληνική αντίδραση

O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επέμεινε στις δηλώσεις του περί τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη.

Με ανάρτηση στο Twitter, ο Τούρκος ΥΠΕΞ εξαπέλυσε «πυρά» προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος έκανε λόγο για ελληνική μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

​«Ο πρόεδρος μιας χώρας, η οποία λέγεται ότι είναι το λίκνο της Δημοκρατίας, αποκάλεσε και πάλι τη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα ως ελληνική μουσουλμανική μειονότητα. Παρά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ό,τι και να λέτε, η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι εδώ και αιώνες τουρκική και θα παραμείνει τουρκική», ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

Η υπόθεση με τη δυτική Θράκη έχει επανέλθει στο προσκήνιο το τελευταία διάστημα μετά από δηλώσεις του μειονοτικού δημάρχου ΙάσμουΟντέρ Μουμίν, ο οποίος έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα στη Θράκη» και δήλωσε πιστός στον «τουρκισμό» του, ενώ παραδέχθηκε ότι εκλέχθηκε χάρη στη βοήθεια του «BTTDD».

Στα παραπάνω έσπευσε να απαντήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος υπεραμύνθηκε της ελληνικότητας της Θράκης, κάνοντας λόγο για «ελληνική μουσουλμανική μειονότητα».

Πάντως, ο μειονοτικός δήμαρχος, σε διευκρινιστική του δήλωση, κατήγγειλε σκόπιμη διαστρέβλωση και παραποίηση των λεγομένων του.

«Εξυπακούεται ότι οποιαδήποτε σκέψη ή αναφορά σχετικά με την εδαφική ακεραιότητα ή κυριαρχία της χώρας μας με βρίσκει κάθετα αντίθετο» επεσήμανε.
Tags:
Μουσουλμανική Μειονότητα Θράκης, μειονότητα, Θράκη, Μουσουλμάνοι, Υπουργείο Εξωτερικών, Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK