ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (322)
0 30
Βρείτε μας

Στις νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν και Τσαβούσογλου, αναφορικά με τις προθέσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, μίλησε στο Sputnik o Μακάριος Λαζαρίδης, βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

Την άποψη ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και οι υπουργοί του θα πρέπει, είτε τους αρέσει είτε όχι, να συνειδητοποιήσουν ότι τα σύνορά της Ελλάδας είναι αμετακίνητα και αδιαπραγμάτευτα, εξέφρασε στο Sputnik ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης. Παράλληλα χαρακτήρισε απαράδεκτη και παράνομη τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, ενώ υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της.

Αναλυτικά η δήλωση του Μακάριου Λαζαρίδη στο Sputnik:

«Πάγια θέση της Ελλάδος είναι να ασκεί την εξωτερική πολιτική με βάση τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και την υπηρέτηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Αυτό  απαιτούμε να κάνει και η Τουρκία, με την οποία θα επιθυμούσαμε να έχουμε μια καλή και εποικοδομητική σχέση, ωστόσο, δεν φαίνεται να υπάρχει από την άλλη πλευρά η ίδια διάθεση. Ο Πρόεδρος κ. Ερντογάν και οι υπουργοί του θα πρέπει, είτε τους αρέσει είτε όχι, να συνειδητοποιήσουν ότι τα σύνορά μας είναι αμετακίνητα και αδιαπραγμάτευτα. Η υποτιθέμενη συμφωνία της Άγκυρας με την κυβέρνηση της Τρίπολης είναι "απαράδεκτη" για την Ελλάδα και παράνομη, ενώ δεν παράγει κανένα νομικό αποτέλεσμα. Όπως δεν παρήγαγε κανένα νόμιμο αποτέλεσμα η παρόμοια κίνηση που είχε κάνει η Τουρκία με το ψευδοκράτος της Κύπρου το 2014. Η χώρα μας είναι διαχρονικά έτοιμη για μια έντιμη συνεννόηση στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Ταυτόχρονα όμως και αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε εκ νέου στη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης λέγοντας ότι:

«Η Ελλάδα αρχίζει και αποδέχεται το καθεστώς που κηρύξαμε στη Μεσόγειο Θάλασσα»

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε απευθυνόμενος στη χώρα μας να μάθει να μοιράζεται στην ανατολική Μεσόγειο.

«Όλοι έχουν δικαιώματα εδώ», είπε χαρακτηριστικά
Θέμα:
Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης (322)
Tags:
ΝΔ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ερντογάν, Τουρκία, Μακάριος Λαζαρίδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK