12:22 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες ροές μεταναστών και προσφύγων από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» σημείωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας παρευρέθηκε και μίλησε στις εργασίες του τμήματος Υψηλού Επιπέδου της 43ης Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Δένδιας υποστήριξε πως η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες ροές μεταναστών και προσφύγων από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τόνισε πως παρά τη δυσανάλογη επιβάρυνση στο μεταναστευτικό, η χώρα μας έχει σώσει χιλιάδες ζωές στη θάλασσα.

Ακόμη, ο Έλληνας ΥΠΕΞ σημείωσε πως οι χώρες εισόδου δεν μπορούν και δεν πρέπει να βαρύνονται μόνες τους με το βάρος της μεταναστευτικής πίεσης και προέταξε την ανάγκη συλλογικής δράσης, βασισμένης στην δίκαιη κατανομή της ευθύνης για την αντιμετώπιση μιας τέτοιου μεγέθους διεθνούς πρόκλησης.

Ο κ. Δένδιας έκανε ειδική αναφορά στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, και πιο συγκεκριμένα μίλησε για την μετεγκατάσταση μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα, την έκδοση νέου νόμου για τη διεθνή προστασία των αιτούντων άσυλο και τη θέσπιση ρυθμιστικού πλαισίου για την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων και το πρόγραμμα «Κανένα παιδί μόνο».

Ακόμη, ανέφερε πως η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των τεσσάρων κρατών-μελών της ΕΕ με τις περισσότερες αιτήσεις ασύλου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «έχουμε έναν από τους υψηλότερους δείκτες αιτούντων άσυλο ανά κάτοικο».

Τέλος, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πεποίθηση πως το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει τη δύναμη να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις παγκόσμιες προκλήσεις ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, χαρακτηρίζοντας την μια παγκόσμια πρόκληση που απειλεί τον πλανήτη μας, τη ζωή μας και τα «ανθρώπινα δικαιώματα» μας.

Tags:
ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Ευρώπη, μετανάστες, μεταναστευτικό, Νίκος Δένδιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK