ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας θα υπογράψουν σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και Μπόϊκο Μπορίσοφ, στο πλαίσιο του 4ο Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας.

Το 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών των δύο χωρών Κυριάκου Μητσοτάκη και Μπόϊκο Μπορίσοφ.

Μητσοτάκης και Μπορίσοφ αναμένεται να υπογράψουν συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου Συνεργασίας.

Οι συμφωνίες συνεργασίας θα αφορούν στους τομείς των υποδομών, των μεταφορών, του τουρισμού, των επενδύσεων, του πολιτισμού, της οικονομίας, των επενδύσεων, της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της ασφάλειας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Ποιοι θα συμμετέχουν στο 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας

Στο 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας θα συμμετέχουν από την ελληνική πλευρά: ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος, ο υφυπουργός Εξωτερικών για οικονομική διπλωματία και εξωστρέφεια Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς.

Από τη βουλγαρική το παρών θα δώσουν οι ομόλογοι υπουργοί.

Το πρόγραμμα του 4ο Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εργασιών του Ανώτατου Συμβουλίου έχει ως εξής:

Στις 10:30, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόϊκο Μπορίσοφ.

Στις 11:30, θα αρχίσουν οι εργασίες της Ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας.

Στις 13:15, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Μπορίσοφ θα κάνουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο και αμέσως μετά ο Ελληνας πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Βούλγαρου ομολόγου του.

Στις 8:30, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.

Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, Μπόικο Μπορίσοφ, Βουλγαρία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK