20:46 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (223)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ για τις εργασίες του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, χερσαία και θαλάσσια, πρόκειται να τεθεί επί τάπητος – μεταξύ άλλων - στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ζάγκρεμπ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την άφιξή του για τις εργασίες του συνεδρίου.

​Ο Έλληνας ΥΠΕΞ σημείωσε ότι «αντιμετωπίζουμε μία μαζική μετακίνηση μεταναστών προς τα σύνορα της Ελλάδος και της Ευρώπης».

Πρόσθεσε, δε, πως πρόκειται για μετανάστες οι οποίοι ζουν εδώ και χρόνια στην Τουρκία.

«Ξεκάθαρες αποδείξεις»

Ο κ. Δένδιας μίλησε για «ξεκάθαρες αποδείξεις ότι η πληθυσμιακή αυτή μετακίνηση έχει δημιουργηθεί και ενορχηστρωθεί από την Τουρκία».

Εξέφρασε επιπλέον τη βεβαιότητα ότι η Ε.Ε. «δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου».

Ένταση το πρωί στον Έβρο

Σημειώνεται ότι σκηνικό έντασης επικράτησε νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής, στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, στις Καστανιές Έβρου, με τους μετανάστες να παραμένουν συγκεντρωμένοι στην τουρκική πλευρά.

Δακρυγόνα εκτοξεύτηκαν από την τουρκική πλευρά προς τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες παραμένουν σε επαγρύπνηση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι επιθέσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα στις Καστανιές, «συντονίζονταν από drones». Οι ίδιες πηγές ανέφεραν επίσης ότι οι επιθέσεις γίνονται «από την τουρκική αστυνομία για να βοηθήσουν τους μετανάστες να διασχίσουν τα σύνορα».

«Έχουμε δει ότι ρίχνονται καπνογόνα και την ίδια στιγμή κάποια άτομα μοιράζουν κόφτες στους μετανάστες για να ανοίξουν τρύπες στον φράχτη», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Θέμα:
Σύνορα Έβρου (223)
Tags:
Ζάγκρεμπ, Υπουργείο Εξωτερικών, Τουρκία, Ελλάδα, σύνορα, ελληνοτουρκικά, Έβρος, Νίκος Δένδιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK