02:45 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (234)
0 01
Βρείτε μας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε για εξηγήσεις τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, Μιχαήλ – Χρήστο Διαμέση. Τεταμένο το κλίμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Για εξηγήσεις στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, Μιχαήλ – Χρήστος Διαμέσης, εν μέσω του τεταμένου κλίματος μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

Η είδηση έγινε γνωστή από το πρακτορείο Anadolu, το οποίο κάνει λόγο για «παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων» από ελληνικά σκάφη, καθώς και για «κράτηση δημοσιογράφων».

​Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης, στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε και ο Τούρκος πρέσβης, με αφορμή το περιστατικό μεταξύ του ελληνικού σκάφος και της τουρκικής ακταιωρού, στα ανοιχτά της Κω.

«Ο Τούρκος πρέσβης έχει κληθεί για εξηγήσεις στο ΥΠΕΞ», ανέφερε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας,

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, το υπουργείο Ναυτιλίας έκανε λόγο για σαφή πρόθεση εμβολισμού του σκάφους.

«Στις 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Τουρκία, για ακόμη μία φορά, παραβιάζει με τρόπο προκλητικό και επικίνδυνο τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Ο στόχος της είναι φανερός: Να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο» σχολίασε, από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

​Αξίζει να σημειωθεί ότι το παραπάνω περιστατικό έλαβε χώρα, εν μέσω του τεταμένου κλίματος στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, όπου χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούν καθημερινά να διέλθουν στην Ελλάδα.

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (234)
Tags:
Αιγαίο, Υπουργείο Εξωτερικών, Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ελληνοτουρκικά, πρέσβης, Τουρκία, Άγκυρα, σύνορα, Έβρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK