ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Διπλωματικές πηγές της Αθήνας έκαναν λόγο για ψευδείς πληροφορίες των τουρκικών υπηρεσιών προς διεθνή μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Για ψευδείς πληροφορίες των τουρκικών υπηρεσιών προς διεθνή μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Γερμανίας έκαναν λόγο διπλωματικές πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, εν μέσω του τεταμένου κλίματος στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου.

Πρόκειται για πληροφορίες που αφορούσαν «τον δήθεν θανάσιμο πυροβολισμό μετανάστη στα ελληνοτουρκικά σύνορα από ελληνικές δυνάμεις στις 4 Μαρτίου», κάτι το οποίο έχει επανειλημμένως διαψευστεί από την ελληνική κυβέρνηση.

«Η νέα αυτή προκλητική και απαράδεκτη ενέργεια των τουρκικών αρχών εντάσσεται στην ίδια εκστρατεία ψευδών ειδήσεων» έσπευσαν να προσθέσουν οι διπλωματικές πηγές, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε επιφυλακή.

Γνωστοποίησαν δε, ότι έχουν ήδη κινητοποιηθεί οι ελληνικές πρεσβείες στις παραπάνω χώρες – ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Γερμανία.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησαν οι ίδιες πηγές, «φίλα προσκείμενα άτομα, τα οποία εμφανίζονται ως πρόσφυγες, παραπλανώντας ακόμη και έγκριτα διεθνή ΜΜΕ, χρησιμοποιούνται από τις τουρκικές αρχές στο πλαίσιο της οργανωμένης εκστρατείας δυσφήμησης της χώρας μας, προκειμένου να αποσείσουν τις ευθύνες τους για την εργαλειοποίηση απελπισμένων ανθρώπων, τους οποίους υποκίνησαν με ψεύδη να παραβιάσουν τα ελληνικά σύνορα, με στόχο να εκβιάσουν την Ευρώπη».

Επικαλέστηκαν μάλιστα, το πρόσφατο δημοσίευμα των «New York Times» περί δήθεν «μυστικών σημείων κράτησης», χρήσης πραγματικών πυρών από την ελληνική πλευρά και άλλων ψευδών ειδήσεων.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα με διαφάνεια, όπου η ελευθερία του Τύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένη και ουδείς παρεμβαίνει, ούτε λογοκρίνει δημοσιεύματα. Αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση των εκπροσώπων του Τύπου, εγχώριων και διεθνών ΜΜΕ, να ελέγχουν την εγκυρότητα των πληροφοριών που δημοσιεύουν και να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, μη αφήνοντας περιθώρια να καθίστανται αντικείμενα εκμετάλλευσης από κακόβουλους διακινητές ψευδών ειδήσεων» κατέληξαν οι ίδιες πηγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνοτουρκική μεθόριος βρίσκεται στα «κόκκινα» από τις 28 Φεβρουαρίου του 2020, όταν ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται μετανάστες και πρόσφυγες, με στόχο να διέλθουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η ελληνική κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, έκλεισε τα σύνορα, μην επιτρέποντας τη διέλευση των μεταναστευτικών ροών. Μάλιστα, κατά περιόδους, δεν λείπουν και οι στιγμές έντασης, με δακρυγόνα, πετροπόλεμο, χημικά, φωτιές, ακόμη και απόπειρες καταστροφής του φράκτη.

Η τουρκική κυβέρνηση δε, κάνει λόγο για «νεκρούς πρόσφυγες από ελληνικά πυρά», κάτι το οποίο έχει κατηγορηματικά διαψεύσει η Αθήνα.

Tags:
ελληνοτουρκικά, μεταναστευτικό, μετανάστευση, μετανάστες, πρόσφυγες, πρόσφυγας, πυροβολισμός, πυροβολισμοί, ΜΜΕ, Τουρκία, σύνορα, Έβρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK