ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Οι δύο άντρες συζήτησαν για την προετοιμασία της Υπουργικής Συνόδου ΥΠΕΞ χωρών του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, Δένδιας και Στόλτενμπεργκ συζήτησαν για την προετοιμασία της Υπουργικής Συνόδου ΥΠΕΞ χωρών του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Δένδιας για Τουρκία: Δεν γίνονται αποδεκτές απειλές και fake news

Στην πανδημία κορονοϊού επικεντρώθηκε η άτυπη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, συζητήθηκε επίσης η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε πως υπάρχει «συνεχιζόμενη εργαλειοποίηση μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία προκειμένου να εκβιάσει την Ευρώπη, ώστε να αποκομίσει πολιτικά και οικονομικά οφέλη».

Ο ΥΠΕΞ επανέλαβε ότι «ανάλογες απειλές, που συνοδεύονται μάλιστα από διασπορά ψευδών ειδήσεων, δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές από κανέναν και επαναλάβαμε την ανάγκη απαρέγκλιτης εφαρμογής της κοινής δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας του Μαρτίου 2016, προτού συζητηθεί οποιαδήποτε επιπλέον οικονομική βοήθεια».
Tags:
Γενς Στόλτενμπεργκ, Νίκος Δένδιας, Ελλάδα, Τουρκία, ΝΑΤΟ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK