15:57 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 40
Βρείτε μας

Μήνυμα προς τον ομόλογό του, Νίκο Δένδια, απέστειλε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόβ συνεχάρη τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια για την Εθνική Γιορτή της 25ης Μαρτίου.

«Ο πολιτικός διάλογος με την Ελλάδα παραδοσιακά κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στις διεθνείς μας σχέσεις. Τη βάση των σχέσεών μας αποτελούν οι κοινές πνευματικές ρίζες, η αμοιβαία έλξη των δύο λαών. Εκτιμούμε την προσεκτική προσέγγιση που υπάρχει στη χώρα σας για τη μνήμη των Ρώσων στρατιωτών που έπεσαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του Ελληνικού Κράτους. Είμαστε ανοιχτοί ως προς τη διεξαγωγή κοινών εκδηλώσεων στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την αρχή της Ελληνικής Επανάστασης», αναφέρει ο Ρώσος υπουργός.

Προσθέτει δε πως η Ρωσία δίνει μεγάλη σημασία στη συνεργασία με την Ελλάδα/

«Δίνουμε μεγάλη σημασία στη συνεργασία με την Ελλάδα πάνω στα κορυφαία διεθνή και περιφερειακά ζητήματα. Είμαστε διατεθειμένοι να ενεργοποιήσουμε και περαιτέρω τις επαφές μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών με γνώμονα τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή ήπειρο και τις ταραγμένες γειτονικές περιοχές. Σας εύχομαι καλή υγεία και κάθε επιτυχία στο έργο σας προς όφελος της ενίσχυσης των θέσεων της Ελλάδας στις διεθνείς υποθέσεις.», καταλήγει.

Tags:
Ελλάδα, Ρωσία, επανάσταση, 25η Μαρτίου, Νίκος Δένδιας, Σεργκέι Λαβρόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK