20:36 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Άμεση ήταν η απάντηση που έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας στους ισχυρισμούς του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Νέα ανακοίνωση εναντίον της Τουρκίας εξέδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ, καταγγέλλοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για τις «πτήσεις ρουτίνας» στο Αιγαίο και την παρενόχληση από τουρκικά F-16 του ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Οι προκλητικές παραβιάσεις της κυριαρχίας μας στον αέρα ή τη θάλασσα, δεν νομιμοποιούνται επειδή επαναλαμβάνονται ή επενδύονται τον χαρακτηρισμό "ρουτίνας". Παραμένουν παράνομες, σε πλήρη αντίθεση με το διεθνές δίκαιο και τις ανειλημμένες υποχρεώσεις μιας χώρας που δηλώνει ότι θέλει να γίνει μέλος της ΕΕ και υπονομεύουν την ειρήνη και ασφάλεια της περιοχής», τονίζει με έμφαση στην ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο TV100, επεσήμανε πως: «υπάρχουν ανεπίλυτα προβλήματα με την Ελλάδα. Υπάρχει η υφαλοκρηπίδα, ο έλεγχος επίσης του εθνικού εναέριου χώρου και των πτήσεων πολιτικής αεροπορίας. Αλλά μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».

Επίσης, ο κ. Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στο περιστατικό της παρενόχλησης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Νίκο Παναγιωτόπουλο είπε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα αντέδρασε σε άλλη μία… «πτήση ρουτίνας».

«Τα τελευταία περιστατικά ήταν μία αντίδραση της Ελλάδας στις πτήσεις ρουτίνας που πραγματοποιούμε. Στην απάντηση που δώσαμε ως τουρκική Πολεμική Αεροπορία, ως Ένοπλες Δυνάμεις και ως υπουργείο Εθνικής Άμυνας είπαμε ότι αυτές οι πτήσεις αποτελούν πρακτικές ρουτίνας», ισχυρίστηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

 

Tags:
παραβιάσεις, παραβάσεις, Αιγαίο, Νίκος Παναγιωτόπουλος, τουρκική προκλητικότητα, τουρκικά μαχητικά, ελληνοτουρκικά, Ελλάδα, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Εξωτερικών, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK