19:48 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (538)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, πρόκειται να συμμετάσχει σήμερα, Παρασκευή, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας πρόκειται να τεθούν επί τάπητος στις συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Παρασκευή, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Επιπλέον, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητηθούν οι επιπτώσεις της πανδημίας κορονοϊού, καθώς και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Δυτικά Βαλκάνια και το Σουδάν.

Τηλεδιάσκεψη Δένδια με ΥΠΕΞ της ΕΕ

Οι δυνατότητες εμβάθυνσης της συνεργασίας και συντονισμού με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, με έμφαση την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, την καλύτερη δυνατή διαχείριση του μεταναστευτικού και την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ, συζητήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης από 15 υπουργούς Εξωτερικών χωρών της ΕΕ την Πέμπτη.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε εν όψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, με πρωτοβουλία της υπουργού Εξωτερικών της Ισπανίας, Αράντσα Γκονζάλες Λάγια.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ισπανίας, της Αυστρίας, της Δανίας, της Ελλάδος, της Κροατίας, της Κύπρου, της Μάλτας, της Ολλανδίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Σουηδίας, συμφώνησαν για την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας με τους εταίρους τους στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, σχετικά με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, όπως ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ «τόνισαν τη σημασία που έχει η συμβολή της ΕΕ προς τη βελτίωση των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, των συστημάτων υγείας και της προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε αυτές τις χώρες».

Κατά τον κ. Δένδια, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών αναφέρθηκαν στην ανάγκη μίας συνολικής, αποτελεσματικής αντίδρασης της ΕΕ, εν μέσω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης της Πέμπτης βρέθηκαν επίσης οι δυνατότητες εμβάθυνσης της συνεργασίας και συντονισμού με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής για το μεταναστευτικό.

Παράλληλα, επί τάπητος τέθηκαν η ενεργειακή ασφάλεια και η εξασφάλιση εναλλακτικών ενεργειακών οδών, συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων που διανοίγονται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (538)
Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, τηλεδιάσκεψη, Υπουργείο Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK