01:54 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (233)
0 10
Βρείτε μας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από κάθε άλλη φορά, λαμβάνοντας υπόψη την αντιμετώπιση της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, αλλά και τη διατήρηση χαμηλού αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού.

Η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από κάθε άλλη φορά σε σύγκριση με την Τουρκία, και λόγω της αντιμετώπισης της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά και χάρη στη γρήγορη αντίδραση για να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, το πρωί της Παρασκευής, σημείωσε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί οποιαδήποτε πρόκληση, ωστόσο πάντα θα προάγει τις σχέσεις καλής γειτονίας στη βάση του διεθνούς δικαίου.

«Η φιέστα που ετοιμάζει η Άγκυρα στην Αγιά Σοφιά ενοχλεί και είναι ένα θέμα προς αποδοκιμασία, γιατί, πέραν των άλλων, έχει χαρακτηριστεί ως μουσείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται για την προώθηση άλλων σκοπών» δήλωσε επίσης.

Πρόσθεσε δε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στον ιστορικό ναό.

Διέψευσε τα σενάρια για εκλογές

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο για τη διάθεση των κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας κορονοϊού, ανέφερε ότι θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο.

Τέλος, διέψευσε εκ νέου κάθε σενάριο περί πρόωρων εκλογών, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο μυαλό του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Το πακέτο στήριξης της Ε.Ε. δεν συνδέεται με μνημονιακές υποχρεώσεις»

Την Πέμπτη, ο κ. Πέτσας είχε δηλώσει πως η χρηματοδότηση που θα λάβει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού δεν συνδέεται με καμιά μνημονιακή υποχρέωση.

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι πριν από τρεις μήνες έγινε ό,τι έπρεπε στην κρίση που προσπάθησε να δημιουργήσει η Τουρκία στον Έβρο και το ίδιο θα συμβεί και πάλι όπου χρειαστεί, προκειμένου να υπερασπιστεί η χώρα τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Θέμα:
Σύνορα Έβρου (233)
Tags:
Αγία Σοφία, Στέλιος Πέτσας, Έβρος, σύνορα, ελληνοτουρκικά, Τουρκία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK